Aktuális


Pszichedelikus utak
a spiritualitásban /
A módosult tudatállapotok...
Paulinyi Tamás
előadása

     
  Hiányzó kép  
     


LÉLEKELIXÍR sorozat:
Vörös Oroszlán Teaház
Ápr. 18.
kedd / 18.30 h

Részletek (klikk!)


PSZI és INTUÍCIÓ Tábor

vezeti: Paulinyi Tamás

 

     
  Hiányzó kép  
     


Ápr. 29.- Máj. 1.
/ 3 nap − 2 éj
COSMOS Ökopanzió / Piliscsaba
Ápr. 3.-ig 10 % kedvezmény!

Részletek (klikk!)


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye
Megrendelhető (klikk!)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2017 március
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
     
  Hiányzó kép  
     

AJÁNLD FEL

ADÓD EGY SZÁZALÉKÁT

A SZINTÉZIS EGYESÜLET TÁMOGATÁSÁRA!

 

Kedves Barátunk!

 

Az 1997 óta működő SZINTÉZIS Szabadegyetem tizenkilenc éve töretlenül folytatja hazai kultúrmisszióját, ami a hagyományok bölcsességeinek és a modern lélektani tudományok eredményeinek szintéziséből segít önismereti értékű utakat találni a ma emberének. Ebben a – Szepes Mária és Prof. László Ervin fővédnökök nevével fémjelzett törekvésben – a megalakulás óta előadóként vagy más módon a magyar szellemi elit több, mint félszáz jeles tagja működött közre. A szabadegyetemi oktatás mellett egyesületünk olyan nonprofit kutatási és kulturális tevékenységeket is végez, amelyek szintén hiánypótlóak, egyben nemzetközi szinten is kiemelkedően eredményesek.

Az elmúlt pár év világgazdasági nehézségei azonban iskolánk és egyesületünk fenntartására is nagy terheket rónak, sajnos magát a működést is veszélyeztetve. Kérünk ezért, hogy amennyiben a lentebb részletezett eredményeinkkel és céljainkkal egyetértesz, ajánld fel adód egy százalékát a SZINTÉZIS Egyesület javára, amivel kultúrmissziónk fennmaradásához nyújtasz jelentős segítséget!

     
  Hiányzó kép  
     

Oktatásunk közelmúltja, jelene és jövője:

A szabadegyetemünket működtető SZINTÉZIS Egyesület 2014/2015-ben elindította – tematikáját tekintve egyedülálló –SPIRITUÁLIS LÉLEK-VEZETÉS évfolyamát, amellyel "a halál, a haldoklás és gyász méltóságának visszaadását" tűzte ki céljául.
Iskolánk
 szociálisan érzékeny a taglalt témáit, valamint a tandíjkedvezmény-rendszerét illetően. A modulképzésen is számos hallgatónknak tandíjmentességet biztosítottunk.

2015/2016-ban iskolánk – eddig négy részből álló – NYITOTT TUDAT konferencia-sorozatot szervezett, amelyben szakértő előadók bevonásával a lélektan perifériát járta körül, speciális átlátást adva azokról szakmai és laikus köröknek egyaránt, továbbá a konferenciákhoz kapcsolódó kurzusokon az elméleteket gyakorlatokkal is kiegészítette.

A nemzetközi szinten is jegyzett parapszichológiai laborunk – Szintézis PSZI-Laborfelújítási és fejlesztési munkái 2016 februárjában elkezdődtek. A felújítás befejezése után egy olyan kutatási projektet indítunk, amelyben – hazai és külföldi szakemberek bevonásával – egy egyedülállóan új alternatív pszichológiai vizsgálati módszert realizálunk, e kísérletsorozat fókuszában a tudatos álmodás telepátia-kutatási célú technikája áll.

Egyesületünk 2016/2017-ben induló új ARANY METSZET – Transzcendencia a művészetben – integrált egyéves képzését, valamint a szabadegyetem egyéb önismereti tanfolyamait az egy százalékok felajánlása szintén nagyban támogatni tudja...

A felajánlást előre is nagyon köszönjük!

Kedvezményezett: SZINTÉZIS Egyesület
Adószámunk: 18167670-1-42

Egyéb lehetséges anyagi vagy dologi támogatás ügyében a szintezis@szintezis.info.hu email-címen vagyunk elérhetőek.

Bankszámlaszámunk: (MagNet Bank) 16200120-18537138

Hálás köszönettel:

Paulinyi Tamás
az egyesület elnöke, a szabadegyetem szakmai igazgatója

valamint

a SZINTÉZIS Egyesület
minden munkatársa és önkéntes segítője


 

     
  Hiányzó kép  
     

FELHÍVÁS TÁMOGATÁSRA!

Együttműködési lehetőségek
a SZINTÉZIS Egyesülettel

Kedves Barátunk!

     
  Hiányzó kép  
     

Iskolánk nonprofit támogatás ügyében felhívást intéz baráti köréhez, amivel patinás kultúrmissziónkhoz és új oktatási terveink megvalósításához szeretnénk segítségedet kérni.

A közel húsz éve éve működő szabadegyetemünket is elérte a válság, így az elmúlt két akkreditált képzési modulunkat kiegészítő támogatásokkal tudtuk működtetni. Ennek – az érdeklődők fokozódó anyagi nehézségei mellett – az egyik oka például a SZINTÉZIS azon sajátos törekvése, melyben a színvonalas sokszínűség jegyében az oktatási hétvégéken tucatnyi prominens előadót szerepeltet, a másik, a töretlen és rugalmas szociális érzékenység a tandíjkedvezmények terén.

     
  Hiányzó kép  
     

A SZINTÉZIS következő – huszadik – tanévében ugyanakkor olyan új irányok felé is szeretnénk nyitni – megtartva a Szepes Mária nevével fémjelzett értékeinket és törekvéseinket –, amik egyesületünk nonprofit jellegének továbbra is megfelelnek.

Nonprofit jellegű laborkutatásaink minőségi fejlesztését ugyanebben a tanévben kívánjuk realizálni.

(A részletekről bővebben lejjebb olvashatsz!)

     
  Hiányzó kép  
     

A felsorolt célok megvalósításához várjuk segítséged
az alábbi lehetőségek szerint:

 • anyagi támogatás átutalással:
  cseppekből áll a tenger
 • csatlakozás a Szintézis Mecénás Körhöz 50.000 Ft támogatás fölött
  (külön egyeztetéssel!)
 • dologi támogatás pl.:
  számítástechnikai eszközök, irodagépek (külön egyeztetéssel!)
 • önkéntesi munka:
  számítógépes adatbevivő, adminisztratív asszisztens, pályázatfigyelő és pályázatíró
  (külön egyeztetéssel!)
 • további lehetséges támogatók ajánlása:
  (email-ben vagy külön egyeztetéssel!)

Bankszámlaszámunk: (OTP) 16200120-18537138

Kérjük a megjegyzésben feltétlenül feltüntetni, hogy „Adomány”!

Minden adományról sorszámozott igazolást adunk ki. Cégek általi támogatás esetén az adomány összege a társasági adóalapból leírható.


     
  Hiányzó kép  
     

Részletesebben új oktatási projektjeinkről:

 • Új évfolyam: ARANY METSZET 2016/2017 -
  Spirituális létöröm: Kreativitás / Művészet / Transzcendencia

Szabadegyetemünk huszadik évét indítja idén a művészetek és a spiritualitás, valamint az önfelszabadító kreativitás jegyében. Aktuális tanévünk célja nemcsak az Ember művészetének átfogó és integrált bemutatása, hanem elsősorban az alkotás indítékainak, folyamatának és értelmének lélektani elemzése, s egyben saját kreativitásunk életre keltése.
Mindebben a teremtő ember transzcendens útját kívánjuk láttatni, ami az önkifejezés szimbólumaival egy nagyobb tudati valóság archetípusait teszi megélhető és átadható élménnyé mindnyájunk számára.
További részletek: ARANY METSZET 2016/2017

     
  Hiányzó kép  
     
 • A Szintézis PSZI-Labor fejlesztése:

A SZINTÉZIS 1997 óta működő nonprofit kutatólaboratóriuma az érzékszerveken túli észlelések (ESP) kutatásának területén nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Laborunk felszereltségét és műszerezettségét idén korszerűsíteni és bővíteni szeretnénk. A kísérleti háttér innovációjával egy időben korábbi eredményeinket rendszerezzük, valamint populáris és szakmai körökben is közreadjuk. A nemzetközi szinten is jegyzett parapszichológiai laborunk – Szintézis PSZI-Labor – felújítási és fejlesztési munkái 2016 februárjában elkezdődtek.
A felújítás befejezése után egy olyan kutatási projekt indítunk, amelyben hazai és külföldi szakemberek bevonásával egy egyedülállóan új vizsgálati módszert, kísérletsorozatot realizálunk. Ennek a lényege az, hogy a korábbi nemzetközi szinten elismert és eredményes ESP kísérleteket az alternatív pszichológia álomkutatási – elsősorban a tudatos álmodással kapcsolatos – technikáival ötvözzük, amelyhez több hazai és külföldi kutató és szakember nyújt megbízható szakmai hátteret.
Az együttműködő vagy pártoló kollégák között: Prof. Dr. László Ervin filozófus, a Római Klub és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Vassy Zoltán, az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszék volt laborvezetője, Edwin Charles May, az amerikai Parapsychological Association volt elnöke, a Cognitive Sciences Laboratory igazgatója, a hazai kollegák közül pedig együttműködő kutatóként Prof. Dr. Frecska Ede pszichiáter, Matyi Csongor pszichológus, Nógrádi Csilla klinikai szakpszichológus, Turóczi Attila pszichológus, és Szendi Gábor pszichológus.
Ehhez a nonprofit kutatómunkához és a Szintézis PSZI-Labor működtetéséhez köszönettel fogadunk el segítséget az Adó 1%-ok felajánlásával, illetve tárgyi támogatásokkal és anyagi adományozással.
További részletek: Szintézis PSZI-Labor

Lehetséges támogatásod előre is köszönjük!

Paulinyi Tamás a SZINTÉZIS Egyesület elnöke és

a SZINTÉZIS szervezősége


     
  Hiányzó kép  
     

Köszönjük a 2014-es ADÓ EGY százalékok felajánlását!

Ezúton szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki adója egy százalékát a SZINTÉZIS részére ajánlotta fel, hogy ezzel egyesületünk munkáját segítette!

Kedvezményezett: SZINTÉZIS Egyesület

Adószámunk: 18167670-1-42

A 2014-ben felajánlott adó egy százalékok felhasználásának éves beszámolója:

A 2013-ban felajánlott adó egy százalékok felhasználásának éves beszámolója:


Hálás köszönettel:

Paulinyi Tamás
egyesületi elnök, a szabadegyetem szakmai igazgatója

 


Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design