Aktuális


A gondolat mágiája /
A pszi-kutatások születése és
a lélek paratudománya

Paulinyi Tamás
előadása

     
  Hiányzó kép  
     


LÉLEKELIXÍR sorozat:
Vörös Oroszlán Teaház
Márc. 14.
kedd / 18.30 h

Részletek (klikk!)


TUDATOS−ÁLOMTÁBOR

Ekecs−Nagyszegpuszta, Szlovákia
vezeti:
Paulinyi Tamás

 

     
  Hiányzó kép  
     


Febr. 24−26.
/ 3 nap − 2 éj
Villa Fília
Febr. 3.-ig 10 % kedvezmény!

Részletek (klikk!)


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye
Megrendelhető (klikk!)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2017 február
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
     
  Paulinyi Tamás  
     

Megjelent újra
Paulinyi Tamás „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi regénye!2016. október 29.-én a SZINTÉZIS Szabadegyetem huszadik, jubileumi évének nyitott napján került sor Paulinyi Tamás „Bólébál” című kisregényének könyvbemutatójára a zuglói Lipták Villában. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent második kiadást megelőzően, a regényből már színdarab készült, amit a Thália színház mutatott be „Fiú a tükörben” címmel, a könyv pedig irodalmi díjat is kapott.

A könyvbemutatót a Kossuth Kiadó képviseletében Szalai Lilla nyitotta meg, a szerzővel Bóna László író, bölcselő beszélgetett, a nagy látogatottságú és jó hangulatú eseményt pedig a zalaegerszegi Énekmondó együttes bemutatója követte,Paulinyi Tamás általuk megzenésített verseinek előadásával, majd stílusosan egy a szerző saját készítésű bóléját is kínáló retro állofogadás zárta az összejövetelt.

Hangfelvétel: Bóna László és Paulinyi Tamás beszélget (klikk!)

     
   
     

 


Ez az önéletrajzi ihletésű kisregény sajátos stílust képvisel. Sodrós és olvasmányos hangvételével egy nehéz gyermekkor – jelen időben és egyes szám első személyben fogalmazó – lázas narrációja, ami a maga egyre elmélyülőbb és sűrűbbé váló módján egy igazi, szinte tapinthatóan „életes” regénnyé kerekül.

A könyv szuggesztív erejét a tragikomikus élethelyzetek panaszos-beletörődős, sírós-nevettetős gyermeki bemutatása adja, ami nem nélkülözi a tisztuló rálátást és ráláttatást a sorsok íveire. A bizarr fordulatok közepette, nagyobb, közös múltunk is megelevenedik, így politizálás mentesen, egyben mégis ismerős realizmussal élhetjük át a hatvanas-hetvenes évek korszakának sajátos hangulatát.

A könyv különös értéke folyamatában is felismerhető, a főszereplő felnőtté érésével együtt lassan változik a hangnem, gyorsul és tömörödik a szerkezet, a beletörődést egyfajta felülemelkedés váltja fel, ami egy önnevelő árvaság ébredéseként is felfogható. Ugyanezen változás a történetet is jellemzi, az események eldurvulásával párhuzamosan egy látásbeli tisztulást érzékelhetünk, ami magának a sorsnak a kiteljesedésével vethető össze.

A szeretettelenségből így végső soron a szeretet születik meg, a nyomor sötétjéből, pedig a kivezető út fényei. A regény katartikus élményt ad, hitet tanít a reménytelenségben és a céltalanságban is, hitet abban, hogy minden feldolgozható, elfogadható és megszerethető.

 

Paulinyi Tamás 1962-ben született Budapesten. Bár eredeti végzettsége keramikus, és 1994-ig iparművészként dolgozott, már a 80-as évektől meghatározták mai tevékenységei: az írás, az oktatás és a tudatkutatás. Több újság állandó szerzője, az önismereti SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatója és tanára, a különleges pszichés képességeket vizsgáló Pszi-Labor vezetője. Szakmai felismeréseinek közérthető tanulságait "Utak az Ismeretlenhez" és az "Igazság odaát van" című könyvei foglalják össze. A "Bólébál" című kisregény a Szepes Mária díjas szerző harmadik szépirodalmi kötete. Korábban két verseskötete jelent meg, "A Fény Hangjai", ill. "Titkos Arany" címmel.


     
   
     

Ajánlások

„Ez a könyv nem szabályos regény: egy személyiség-teremtő és szívet-lelket megrendítő gyermekség története; meggyőz arról, hogy ilyen vagy olyan családba születésünk nem véletlen s a megpróbáltatásoknak oka és célja van.

De ha a szeretet működik, minden túlélhető. Ez a vigaszunk.”

Jókai Anna írónő

 

„Tamás, rokonok vagyunk mi nemcsak abban, hogy az Isten titkait fürkésszük, a lélek rejtélyes működését, s talán az élet értelmét is, de abban is, hogy mégis itt van a mi szenvedésekkel, szépségekkel és szörnyűségekkel teli zavaros és csodátlan hétköznapi életünk, itt van a gyermekkorunk s az ifjúságunk, amellyel szeretnénk elszámolni.

Kinek? A többi rokonainknak.”

Müller Péter író

 

„Vigyázz! Mert ez varázskönyv!”

Popper Péter pszichológus

Videó: Hatoscsatorna (klikk!)

Beszélgetés: Klub Rádió (klikk!)

Interjú: Természetgyógyász Magazin (klikk!)

Vekerdy Tamás cikke: Nők Lapja (klikk!)


Paulinyi Tamás előadói és kutatói tevékenysége

Bemutatkozás:

Paulinyi Tamás vagyok, író, pszi-kutató és önismereti tudat-tréner. 1962-ben születtem Budapesten. Iparművészeti végzettségem alapján 1990-ig elsősorban keramikus művészként dolgoztam, ezt követően, vagyis több mint húsz éve foglalkozok a parajelenségek és a pszi-képességek tudományos vizsgálatával, illetve az azokból leszűrt tanulságok önismereti célú oktatásával.

Az általam vezetett SZINTÉZIS PSZI-Labor nemzetközi szinten kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet, egyedi módszereket dolgoztam ki a telepátiakutatás és az intuíció eredményesebb használatának területén.

A húsz éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem alapítójaként és igazgatójaként, ezeknek a képességeknek a fejleszthetőségét és önismereti célú használatát is oktatom. Közel ennyi ideje kutatom és népszerűsítem a módosult tudatállapotok szerepét a hétköznapokban és a pszi hatásokban.

Szakmai állomások és státuszok:

1989-ben régről erősödő érdeklődésem és az akkor hozzáférhetővé vált pszi-kutatási szakirodalom hatására, képzett szakemberek közreműködésével egy kísérleti laboratóriumot hoztam létre, ahol a telepátia és rokonjelenségei témakörben indítottam vizsgálatokat.

1990-ben egyik alapító tagja lettem a Dr. Gerevich József által elnökölt Magyar Narkológiai Társaságnak. Ugyancsak 1990-ben csatlakoztam a Dr. Egely György vezette Magyar Para-kutatási Tudományos Társasághoz, aminek később másfél éven át főtitkára voltam. Itt elsősorban előadások szervezésével, illetve kutatócsoportok felállításával foglalkoztam.

1992-ben alapítói és szervezői szerepet vállaltam az emberi pszichikum különleges képességeinek kutatásáért alakult AION Alapítvány létrehozásában (kurátorok: Prof. Bányai Éva, Dr. Gelléri Péter, Dr Király József, Dr. Mérő László), amelynek kuratóriumi titkára és kutatási koordinátora voltam. Az Alapítvány laboratóriumában a megalakulás után rendszeres kísérleteket folytattunk az anomáliás tudatjelenségek és a természetgyógyászati módszerek verifikálhatóságának körében.

1995-ben kutatói és publicista munkáim mellett a TV'47-es csatornán, nyolc hónapon keresztül szerkesztő-műsorvezetőként dolgoztam, a pszi-jelenségeket és a természetgyógyászatot bemutató heti rendszerességű műsoromban. Ugyanezen a csatornán a Népjóléti Minisztérium támogatásával egy tízrészes drogfelvilágosító műsort szerkesztettem és vezettem. Ezt követően 1996-tól három éven át a budapesti Civil Rádió Baraka Magazinjának egyik szerkesztő-műsorvezetője voltam.

Publicistaként 1994 óta a testi-lelki egészség útjait hirdető magazinok állandó szerzőjeként, illetve más lapok időszakos szerzőjeként dolgozom. 2000-től 2007-ig a SZINTÉZIS irodalmi, filozófiai folyóirat főszerkesztői munkáját végeztem. 2006-ban felvételt nyertem a Magyar Újságírók Országos Szövetségébe, 2009-ben pedig a Magyar Írószövetségnek is tagja lettem.

1997 őszétől az integrált emberi megismerés oktatására létrehozott, Szepes Mária és Prof. László Ervin fővédnöksége alatt működő SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatójaként és előadójaként is dolgozom. Az 1999-ben alakult SZINTÉZIS Egyesület elnöke, illetve a nemzetközileg elismert SZINTÉZIS Pszi-Labor kutatási koordinátora és kísérletvezetője vagyok.

1996 és 2016 között többszáz írásom és hat könyvem jelent meg. Fő célként a racionális és a spirituális világlátás közötti harmonikus lét önismereti egységének oktatásán és ismeretterjesztésén dolgozom.


Tanfolyamok (egy napos kurzusok)

Előadások

     
   
     

Kapható könyvek


Egyéb oldalak

 

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design