Aktuális

 

A BENNÜNK ÉLŐ MÉDIUM
Médiumitás a hagyomány és
a napi praxis szemszögéből

Paulinyi Tamás
előadása

 

 

  

LÉLEKELIXÍR sorozat

Márc. 20. (kedd) 20.3022.00 h

Vörös Oroszlán Teaház

Regisztráció szükséges!

Részletek (klikk!)


  A Szepes Mária Alapítvány és
a Szintézis Szabadegyetem
közös szervezésében

SZEPES MÁRIA AKADÉMIA

 

 

 
Mágia, Tarot, Asztrológia, Meditáció
c. analógiatudományokat taglaló,
nyitó rendezvényi nap

 Febr 17(szombat) 1018 h

 LURDY HÁZ

A kedvezményes elővételi jegyek
még korlátozott számban kaphatók!
Részletek (klikk!)


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye

Megrendelhető (klikk!)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2018 február
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
     
   
     

 
LÉLEKELIXÍR

Előadássorozat a Vörös Oroszlán Teaházban / ÚJ ÉVAD!

A SZINTÉZIS Szabadegyetem és a SZEPES MÁRIA Alapítvány szervezésében


2016. december 13.-tól minden hónapban előadások hallhatók a Jókai utcai Vörös Oroszlán Teaházban, amelyek Szepes Mária szellemi hagyatékát hivatottak életben tartani, lélektani, spirituális és művészi témakörökön keresztül. A beszélgetéssel egybekötött önismereti jellegű előadásokat Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tartja, akinek munkássága több szálon is kötődik Szepes Mária személyéhez.

A húsz éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem Mária Néni alapító fővédnökségével jött létre, Tamás több könyvéhez szintén Mária Néni írt előszót, ahogy közel húsz éven keresztül – haláláig – Tamás irodalmi, kutatói és iskolavezetői munkásságát is nyomon követte, tanácsokkal segítette. Paulinyi Tamás, Fürjes B. Katalinnal és Vásáry Tamással egyetemben 2015 decemberében megkapta a Szepes Mária Díjat. A SZINTÉZIS Szabadegyetem a SZEPES MÁRIA Alapítvánnyal a mai napig élő munkakapcsolatot ápol.
 


 

Aktuális időpont: 2018. március 20. / kedd 20.30–22.00 h

A BENNÜNK ÉLŐ MÉDIUM / Médiumitás a hagyományok és a napi praxis szemszögéből

(Új évad / 6.)

 

 

Százhetven éve már, hogy az újkori médiumitás első képviselőire felfigyelt  a korabeli tudomány, ami részint a spiritizmus-, részint a pszichikus kutatások megszületését eredményezte. A lehetőség, hogy a túlvilágon „élő” lelkekkel kapcsolatba lehet lépni, érthetően villanyozta fel mind az átlagembereket,  mind a kérdésre nyitott kutatókat, így a médiumitás vizsgálata  jó fél évszázadon át a halál utáni lét lehetőségére, bizonyíthatóságára vagy cáfolhatóságára koncentrált. Pedig ez a képesség, vagyis a tér-időn túli világokkal, vagy ha úgy tetszik a magasabb tudatdimenziókkal való kapcsolattartás jóval általánosabb, vélhetően a kreativitás forrásaként is. Ezekről az ismeretekről szól Paulinyi Tamás beszélgetéssel egybekötött előadása, ami a bennünk élő médium felébresztésének módszereire is rávilágít. 
 

A SOROZAT KORÁBBI ELŐADÁSAI

Időpont: 2018. február 13.

ANALÓGIÁK ÉS SZINKRONICITÁSOK / Hermetikus tudományok a mai ezotériában / Az asztrológia, a tarot és a Ji King a parapszichológiában

(Új évad / 5.)

 

A mai spiritualitás ősi hagyományokra épülő módszereket is használ, mind az önismeret, mind az emberi sorsok, lehetőségek mélyebb megismeréséhez. Ezek közül a legközismertebb talán az asztrológia, amelynek valóságosságát csakúgy, mint például más jósrendszerekét, a tudomány érthető módon kétségbe vonja, ugyanis a fizika oksági szintjén nem magyarázhatók. A módszerek azonban mégis működnek, megértésükhöz azonban a szinkronicitás jelenségét kell alaposabban megismerni, ehhez legtöbbet pedig a parapszichológiai jelenségek tanulságai adhatnak a kíváncsi, kutató elmék számára. Erről a témáról szól Paulinyi Tamás író pszi kutató, izgalmas és közérthető, beszélgetéssel egybekötött februári előadása, amelyre mindenkit szeretettel várunk!
 


Időpont: 2018. január 16.

FORTUNA MÁGIÁJA / Évkezdő gondolatok az új év első lépéseiről (Új évad / 4.)


Új év áll előttünk, új kihívásokkal, új reményekkel. Lesz-e szerencsénk ebben az évben, lesz-e kiteljesedése a reményeinknek? Mondhatnánk; - Ki tudja? Pedig hát mi tudnánk, feltéve, ha szívből akarnánk, a jóra fordulása a sorsunknak ugyanis csak szívből jöhet. Minden egyéb puszta „füst és lárma”. Az igazi hit ezeken túlmutat. Akarjuk-e a jobban? Tényleg? Akarjuk-e szívből? Fortuna mágiája bizony tényleg valós erő! Hogy mindez mit jelent a lélektan és a lélek új dimenzióit fürkésző mai tudatkutatás tükrében? Erről szól Paulinyi Tamás író, pszi kutató előadása, ami, mint mindig közérthetően, humorosan és tanulságosan összegzi a kérdésre adható lényeges válaszokat. 

 


Időpont: 2017. november 28.

A GYÓGYULÁS MÁGIÁJA / Sámánoktól az alternatív medicináig / Parapszichológiai hatások a gyógyulásban (Új évad / 3.)


Csodálatos gyógyulásokról gyakran halhatunk, elsősorban a természetgyógyászat területén. Rákos és más gyógyíthatatlan betegségben szenvedők válnak tünetmentessé, olyan betegek állapota fordul jobbra, akikről a klasszikus orvoslás lemondott. De mi áll vajon ezeknek a csodás eseteknek a hátterében? Isteni kegyelem, varázslás, vagy valami egészen más?
Paulinyi Tamás író, pszi-kutató a kérdést a parakutatás ismeretei alapján válaszolja meg, így szó esik a placebók és a hipnózis hatásáról, illetve arról, hogy hogyan is működik a távdiagnózis, a távgyógyítás és a bio-pszichokinézis valamint a bioenergia átadása. A beszélgetéssel egybekötött, szórakoztatóan közérthető előadásban az öngyógyításhoz is tippeket kaphatunk.
 

 


Időpont: 2017. október 24.

AZ ELMÚLÁS DÍCSÉRETE / Halottak napi gondolatok az elengedésről és a halhatatlanságról (Új évad / 2.) 

Ébred az alvó Oroszlán! Szeptember nyolcadikán este hétkor újból megnyitotta kapuit a megújult Vörös Oroszlán Teaház, gazdag kulturális programokkal várva a betérőket. Ugyanígy újraindul a tavaly decemberétől sokak által havi rendszerességgel látogatott LÉLEKELIXÍR sorozat, amelyben Paulinyi Tamástól hallhatunk Szepes Mária szellemiségben fogant előadásokat.
Az első, évadnyitó alkalommal tudatunk titkos kapuiról és lelkünk bejárásának lehetőségeiről hallhatunk, mindehhez pedig egy közös belső utazásra – mandalameditációra – hívjuk a résztvevőket, amelyet költői igényességgel az előadó vezet. Az előadást, mint mindig, beszélgetés zárja. Időpont: 2017. szeptember 26.

BEFELÉ NYÍLÓ KAPUK / Belső utazás tudatunk mélységeibe mandalameditációval (Új évad / 1.) 

Ébred az alvó Oroszlán! Szeptember nyolcadikán este hétkor újból megnyitotta kapuit a megújult Vörös Oroszlán Teaház, gazdag kulturális programokkal várva a betérőket. Ugyanígy újraindul a tavaly decemberétől sokak által havi rendszerességgel látogatott LÉLEKELIXÍR sorozat, amelyben Paulinyi Tamástól hallhatunk Szepes Mária szellemiségben fogant előadásokat.
Az első, évadnyitó alkalommal tudatunk titkos kapuiról és lelkünk bejárásának lehetőségeiről hallhatunk, mindehhez pedig egy közös belső utazásra – mandalameditációra – hívjuk a résztvevőket, amelyet költői igényességgel az előadó vezet. Az előadást, mint mindig, beszélgetés zárja.

 


Időpont: 2017. június 6.

ŐSIDŐK MÁGUSAI A SZELLEMVILÁGOKBAN / A sámáni lélekutazások technikái és önismereti jelentősége (7.)

A mai ezoterikus körökben egyre intenzívebb az érdeklődés a neosamanizmus ideái és gyakorlatai felé, így hazánkban is egyre több sámán- és táltos-dobkör látogatható. A közös dobolás és éneklés sokhelyütt egészül ki olyan „energetikai” és légzésgyakorlatokkal, amelyek a résztvevőket „magasabb világokba” emelik. De valóban így van ez? Tényleg magasabb dimenziókban utaztak az ősidők mágusai, és ha igen, ez a tudás számunkra is alkalmazható?

Paulinyi Tamás – aki huszonöt éve egyaránt foglakozik a tudatkutatással és a sámánizmussal is – ezekre a kérdésekre ad önismereti értékű válaszokat a LÉLEKELIXÍR idei évadának utolsó, júniusi előadásán. A résztvevők ez alkalommal nemcsak elméleti síkon nyerhetnek bepillantást ebbe az egzotikus világba, de egy közös sámándobos lélekutazás is várja őket, amit az előadó vezet.Időpont: 2017. május 9.

A BOLDOGSÁG MÁGIÁJA / avagy célozd meg a Nap Szívét! (6.) 

A boldogság ezoterikus körökben már-már divatos témának számít, látogathatunk boldogságkurzusokat, olvashatunk boldogságkönyveket, vagyis a szó egyfajta fogalommá vált a pozitív gondolkodás háza táján. Pedig a boldogságért – legalábbis a magasabb szintjeinek megéléséért – többnyire kapuőreinkkel kell szembenézni, és üzeneteiket megértve saját akadályainkat kell lebontani. A feladat bár sokszor nehéz, mégis egyszerű, a bennünk élő Nap világítja meg hozzá az utat. Célozzuk hát meg a Nap szívét és merüljünk meg abban az olvadt aranyban, aminek fénye a létezés derű természetét tükrözi. Hogy ehhez milyen technikákat használhatunk, és merre találjuk önnön labirintusunk kijáratát, Paulinyi Tamás író, pszi kutató a LÉLEKELIXÍR májusi részében mutat irányokat.
 


Időpont: 2017. április 18. / 2017. május 4.

PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN / A módosult tudatállapotok varázsai és veszélyei (5.)

Meditáció, révület, transzállapotok, mostanság mind ismerősebb technikáknak számítanak az ezoterikus szubkultúra különféle önismereti módszerei között, mint ahogy egyre több neosamanista körben bukkan fel az úgynevezett „beavatónövények”, vagyis a természetes hallucinogének használata.

A leírások szerint az így kiváltott tudatállapotok misztikus világokba nyitnak kapukat, amelyek önismereti értékű intenzitással világítják meg sorsunk rejtett mozgatórugóit. De vajon tényleg igazi irányok ezek szellemi fejlődésünk útjain? És ha igen, mik lehetnek a módosult tudatállapotok veszélyei, és melyek a biztonságos technikák a pszichedelikus önismeret útjain?

Ezeket a kérdéseket vizsgálja és válaszolja meg Paulinyi Tamás, aki ezekkel a témákkal két évtizede foglakozva, kutatási és személyes tapasztalatokat is bőven gyűjtött az átfogó megismertetéshez.

  


Időpont: 2017. március 14.

A GONDOLAT MÁGIÁJA... / A pszi-kutatások születése és a lélek paratudománya (4.) 


1848. március 15. nemcsak a magyar forradalom és a szabadságharc kezdetének legendás napja, de – bár kevesen tudják – a tudományos parapszichológia megszületésének ikonikus időpontja is. Ekkor vette kezdetét ugyanis a New York állambeli Hydeswille-ben egy olyan „szellemjárás”, amit már tudományos hozzáállással vizsgáltak, ekkor indult útjára a pszichikus kutatás, aminek eredményeként ma már jobban ismerhetjük tudatunk rejtélyes képességeit. Mit is üzennek számunkra ezek a mindannyiunkban ott lakozó csodák, mit jelent a telepátia, a megérzések és a véletlenek befolyásolásának sajátos emberi képessége? Erről, vagyis titkos teremtő erőinkről, a gondolat mágiájáról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat márciusi része.

 


Időpont: 2017. február 14.

PÁRKAPCSOLATOK MÁGIÁJA... / Valentin napi gondolatok a szerelemről (3.)

Szerelem. Boldog vagy boldogtalan; elvarázsolt állapot. Csendes vagy önkívületig fokozódó, -a hétköznapi érdekek ésszerűségén túli. Aki szerelmes, tudja mi annak lenni, aki nem az, vagy nem volt az, -hiába kérdezi. A szerelem sajátosan módosult tudati állapot, mely beteljesülve a legnagyobb emberi boldogságok, beteljesülhetetlenül a legnagyobb szenvedések egyike lehet. Amikor pedig egy kapcsolat kérdésessé válik, a legnagyobb dilemmákat éljük meg a döntések helyességét illetően. Ezekben a helyzetekben úgy tűnik, mintha a sors játszana velünk, azonban a történések mozgatórugóinak működését jobban megértve, rádöbbenhetünk, hogy gyakorta mi játszunk a sorssal. Hogy lehet-e mindebben karma és mágia, hogy egy ilyen helyzet akadály vagy próba, bizony sokféleképpen látható…
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a sorozat következő előadása.Időpont: 2017. január 10.

A VÁLTOZÁS MÁGIÁJA / Új év, új ember? (2.)

Az újév naptári mérföldkövét sokan tekintik új kiindulópontnak, egyfajta kapaszkodónak is életükben. Szokások rabjai határozzák el magukat a változásra, ígéretek születnek ilyenkor a tiszta lappal indulás, a „tabula rasa” jegyében. Változni mindig lehet, ez választás, döntés és cselekvés kérdése. Mindez nemcsak tudatos lehet, sőt jobbára nem az, és az is igaz, hogy a változásaink nem mindig visznek előre, de vajon mi sarkall minket a változásra és mi tart vissza attól? A gondolatok vagy az érzelmek jelentik az igazi teremtőerőt, mitől működnek, és mitől nem működnek a „programozásaink”? Erről és sorsunk igazi varázspálcáiról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat
következő része.

 


Időpont: 2016. december 13.

Író-olvasó találkozó:

EMBERÓLOMBÓL EMBERARANY... (1.)


A szerző a nemrég újra megjelent „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi regénye kapcsán beszélgetéssel egybekötött előadást tart a sors megpróbáltatásainak embert teremtő erejéről, a karmáról és annak feloldozásáról, amihez példákat a könyvéből is idéz. A fő témát végső soron az elengedés, a megbocsájtás és az elfogadás jelenti, ami - különösen az ünnepek előtt - mindenki számára emberi tanulságokat és útmutatást nyújthat. A szerző a helyszínen az érdeklődők részére személyes tanácsokat is ad, és a könyvét dedikálja.

 


 

     
   
     

  

 

 

 


 


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Százhetven éve már, hogy az újkori médiumitás első képviselőire felfigyelt
a korabeli tudomány, ami részint a spiritizmus-, részint a pszichikus kutatások megszületését eredményezte. A lehetőség, hogy a túlvilágon „élő” lelkekkel kapcsolatba lehet lépni, érthetően villanyozta fel mind az átlagembereket,
mind a kérdésre nyitott kutatókat, így a médiumitás vizsgálata
jó fél évszázadon át a halál utáni lét lehetőségére, bizonyíthatóságára
vagy cáfolhatóságára koncentrált. Pedig ez a képesség, vagyis a tér-időn túli világokkal, vagy ha úgy tetszik a magasabb tudatdimenziókkal való kapcsolattartás jóval általánosabb, vélhetően a kreativitás forrásaként is.

Ezekről az ismeretekről szól Paulinyi Tamás beszélgetéssel egybekötött előadása, ami a bennünk élő médium felébresztésének módszereire is rávilágít.

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design