Aktuális

    

SPIRITUÁLIS LÉLEKVEZETÉS
2019/2020

Egyéves,
veszteség- és gyászfeldolgozást
segítő program

  

•  Integratív szemléletű előadások
•  Önismereti kiscsoportok
•  Pszichológiai laborháttér
•  Konzultáció
  Szakkönyvcsomag

  

Elmélet – Gyakorlat
 

 

  
A képzés indul: Október 19.
BiJó Rendezvényközpont

   
•  Kiemelten kedvezményes
előbeiratkozás

  
Részletek (klikk!)


Másik Világ –
Élet az Élet után

  

Paulinyi Tamás
vetítéssel és beszélgetéssel
egybekötött 
előadássorozata
  
vendég: Singer Magdolna

 

    

Szept. 9. (hétfő) 1719 h
Örkény István Könyvesbolt

   

Részletek (klikk!)


Elengedés – Elfogadás

Évadnyitó gondolatok
a lélek ébredéséről...

  

Paulinyi Tamás
beszélgetéssel egybekötött
előadása
   

      
LÉLEKELIXÍR sorozat
(IV. évad / 1.)

  

Szept. 24. (kedd) 20.30–22.00 h
Vörös Oroszlán Teaház

   

Regisztráció szükséges!
szintezis@szintezis.info.hu

  
Részletek (klikk!)


 Újjászületés és halál

nyugati és keleti szemmel

Paulinyi Tamás és
Omkára Veres András

közös workshopja
 

  

Okt. 29. (kedd) 18.30–21.00 h
Sivananda Jógaközpont

   

Regisztráció szükséges!
Részletek (klikk!)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2019 szeptember
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
     
   
     

 
LÉLEKELIXÍR

Beszélgetéssel, teázással egybekötött előadássorozat
a Vörös Oroszlán Teaházban

A SZINTÉZIS Szabadegyetem és a SZEPES MÁRIA Alapítvány
szervezésében


2016 decemberétől minden hónapban előadások hallhatók a Jókai utcai Vörös Oroszlán Teaházban, amelyek Szepes Mária szellemi hagyatékát hivatottak életben tartani, lélektani, spirituális és művészi témakörökön keresztül. A beszélgetéssel egybekötött önismereti jellegű előadásokat Paulinyi Tamás író, pszi-kutató tartja, akinek munkássága több szálon is kötődik Szepes Mária személyéhez.

A huszonhárom éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem Mária Néni alapító fővédnökségével jött létre, Tamás több könyvéhez szintén Mária Néni írt előszót, ahogy közel húsz éven keresztül – haláláig – Tamás irodalmi, kutatói és iskolavezetői munkásságát is nyomon követte, tanácsokkal segítette. Paulinyi Tamás, Fürjes B. Katalinnal és Vásáry Tamással egyetemben 2015 decemberében megkapta a Szepes Mária Díjat. A SZINTÉZIS Szabadegyetem a SZEPES MÁRIA Alapítvánnyal a mai napig élő munkakapcsolatot ápol.
 


Aktuális időpont: 2019. szeptember 24. / kedd 20.30–22.00 h

 

ELENGEDÉS – ELFOGADÁS /
Évadnyitó gondolatok a lélek ébredéséről / (IV. évad 1.)

 


A sorozat legújabb évadának első előadása látogatható a Vörös Oroszlán Teaházban, amelyen Paulinyi Tamás író-költő és tudatkutató, egy szimbolikus ajtón vezeti át a jelenlévőket az elmúltból a jelenbe, ami az örök újrakezdés pillanata. Ennek a küszöbnek az átlépése azonban feltételekhez kötött, az Elengedés és az Elfogadás képességéhez. 
Mindezek az emberi lélek talán legnagyobb feladatát jelentik egy igazi Ébredéshez. A beszélgetéssel egybekötött előadáson szó esik a veszteségek feldolgozásainak módszereiről, csakúgy, ahogy az elfogadások, az új sorskihívások beteljesítésének lehetséges módjairól is.
Paulinyi Tamás a tőle megszokott módon lelkünk mélységeiről nemcsak közérthető emberséggel beszél és tanít, de a lényeg  lelkes láttatásához saját verseiből és Szepes Mária műveiből is idéz…

 
 


A SOROZAT KORÁBBI ELŐADÁSAI:

Időpont: 2019. május 21. / kedd 20.30–22.00 h

 

A PÁRKAPCSOLATOK MÁGIÁJA / Gondolatok a szerelemről, versekkel, vetítéssel / (III. évad 10.)

 

Szerelem. Boldog vagy boldogtalan; elvarázsolt állapot. Csendes vagy önkívületig fokozódó; - a hétköznapi érdekek ésszerűségén túli. Aki szerelmes, tudja mi annak lenni, aki nem az, vagy nem volt az, - hiába kérdezi. A szerelem sajátosan módosult tudati állapot, mely beteljesülve a legnagyobb emberi boldogságok, beteljesülhetetlenül a legnagyobb szenvedések egyike lehet. Amikor pedig egy kapcsolat kérdésessé válik, a legnagyobb dilemmákat éljük meg a döntések helyességét illetően. Ezekben a helyzetekben úgy tűnik, mintha a sors játszana velünk, azonban a történések mozgatórugóinak működését jobban megértve, rádöbbenhetünk, hogy gyakorta mi játszunk a sorssal. Hogy lehet-e mindebben karma és mágia? Hogy egy ilyen helyzet akadály vagy próba? Bizony sokféleképpen látható… Ezekre a kérdésekre keresi a választ a sorozat évadzáró előadása, amin Paulinyi Tamás szerelmi lírájából idéz, Szepes Máriát pedig videóról hallhatjuk. 


Időpont: 2019. április 16.

FELTÁMADÁS A MINDENNAPOKBAN / Húsvéti üzenet elengedésről és elfogadásról
 / (III. évad / 9.)

A sorozat áprilisi előadása húsvét szellemében végső soron a feltámadásról és az újjászületésről szól, sajátos analógiát láttatva a keresztény ünnep lényege és a mindennapos emberi sorsok útjai között. Az elengedés és az elfogadás, a lemondás és a felvállalás a hétköznapi létben is magasabb világok által gondviselt szándék, amiben cselekednünk azonban magunknak kell. A lélekben való újjászületések mindennapos lehetőségek, előtte azonban valaminek meg kell halnia, ami lehet rossz szokás vagy szenvedély, érzéketlenség vagy lelki restség, vagy bármi más, ami minket egy meghaladott múlthoz, a régi emberhez köt.

Az ezekből a helyzetekből kivezető utakról ad elő Paulinyi Tamás író, költő, aki ehhez útravalóul saját verseiből és Szepes Máriától is idéz.


Időpont: 2019. március 19.

"A HÁROM NŐVÉR FORRADALMA" / A lélek ébredése az ezernyolcszázas évek materializmusában /
(III. évad / 8.)


1848. március 15. Forradalmi dátum, ám nemcsak a magyar történelemben, ezen a jeles napon ugyanis Amerikában is megmozdult valami, ami az újkor spirituális ébredésének egyfajta mérföldköve lett. A New York állambeli Hydesville városkában ugyanis, az ott élő Fox nővérek – Leah, Kate és Margaret – valami nagyon furcsa dologra figyeltek fel. Rejtélyes kopogások hallatszottak a falból, bútorok mozogtak, vagyis egyfajta kísértetjárás vette kezdetét a házban, ami a kor helyszínre érkezett tudósainak szeme láttára is folytatódott. Ezzel a megfigyeléssel vették kezdetüket a parapszichológiai kutatások, és a médiumitás praxisai is, ami máig a túlvilág és e világ, a tudat és a valóság valós természetének kérdését feszegeti. Erről, vagyis a spirituális forradalomról és máig tartó útjáról szól Paulinyi Tamás író, pszi kutató beszélgetéssel egybekötött izgalmas előadása, amelyben videó felvételről Szepes Mária is megszólal. 


Időpont: 2019. február 19.

A VÍZÖNTŐ ÜZENETE / Vég és kezdet, avagy a bolond útja és szabadsága / (III. évad / 7.)

 

A soron következő előadás a Vízöntő asztrológiai jegyében zajlik, amely karakter sok tekintetben hajaz a Tarot 22-ik lapjának archetípusára, vagyis a Bolond figurájára. Miért is? Mert törvényt és szokást nem ismerő módon, a saját útját követi, forradalmi módon, ám mégsem despotaként, vagy antiszociálisan. Mert megvan benne a gyermekek és a vének tiszta bölcsessége, a dolgok előtt és után. Mert megvan benne az örök újrakezdés végtelen szabadsága, ami nem ismer sémákat és dogmákat, és meg van benne az újítás hetyke készsége, ami nyitott az ismeretlen és beláthatatlan jövő felé. De vajon megvan mindez bennünk is, vízöntőkori emberekben?
Erről szól Paulinyi Tamás beszélgetéssel egybekötött izgalmas előadása, ami igenis provokál és lázadást szít szellemi restségeinkkel szemben… 


Időpont: 2019. január 22.

AZ ÚJRAKEZDÉS MÁGIÁJA / A lélek arany iránytűje / (III. évad / 6.)

Az Új Év kezdete sokak számára az újrakezdés lehetőségét sugallja, egy olyan újjászületését, amiben a rossz szokások jóra cserélhetők, egy régi élet feláldozható egy újért. Mindehhez és mindenekelőtt azonban a célt kell látni, vagyis azt a fényt, ami a hozzá vezető utat is megvilágítja, erőt és irányt adva magához a változáshoz. Ezt a célt valójában mindnyájunkban egy arany iránytű mutatja, amit nem keresni csak észrevenni kell, ehhez viszont magunkba kell tekintenünk, félretolva egyben mindent, ami ebben eddig akadályt jelentett. Az önismereti tisztánlátás híján a cél is homályos marad, míg a világosan megrajzolt igények önmaguk beteljesülését segítik.
Erről, vagyis a változás mágiájáról szól Paulinyi Tamás író, pszi-kutató beszélgetéssel egybekötött előadása, amelyben videó felvételről Szepes Mária is megszólal.
 


Időpont: 2018. december 11.


A FÉNY SZÜLETÉSE A SZERETET ÜNNEPÉN / A megváltás útjai egymásban és önmagunkban / Karácsonyi üzenetek a belső békéről / (III. évad / 5.)


Kerek két év telt el a LÉLEKELIXÍR sorozat 2016-os decemberi indulása óta. Mint azóta mindig, a cél ugyanaz; ‒ az „emberólomból emberarannyá válás” útjait megvilágítani Szepes Mária szellemi hagyatékához hűen. A karácsonyi ünnepek közelsége különösen fontos üzenetet kínál ehhez.Meglátni és megérteni a „Fény születésének” mitikus tanítását a téli napforduló leghosszabb éjszakái között, ami nem más, mint az elfogadás, a megértés és
 a szeretet igéje, amitől az igazi megváltás bárkihez elérkezhet.

Paulinyi Tamás ezen az estén a Karácsony ünnepét eredeti jelentésében igyekszik emberibbé tenni, amelyben az igazi ajándékot az elcsendesedés és
az egymás felé fordulás jelentheti. A beszélgetéssel egybekötött előadásban ehhez olyan versek és ünnepi prózarészletek is felolvasásra kerülnek, amelyekkel „mint eltévedt lámpásai a létnek”
egymásban gyújthatunk fényeket…

 


Időpont: 2018. november 20.


A CSILLAGPORBÓL TEREMTETTÜNK! / Égi fények az emberi sorsban Szepes Mária nyomán /
(III. évad / 4.)

 

Az előadás nem elsősorban az asztrológiáról szól, hanem a csillagos ég firmamentumán kirajzolódó őseredetünkről. Arról, hogy a kozmikus ősrobbanás fénye valójában Adam Kadmon alakját rajzolja elénk és Hermész Triszmegisztosz örök üzenetét tükrözi szemeinkbe.

Paulinyi Tamás ezen az estén komoly feladatra vállalkozik, pszi-kutatóként igyekszik mai nyelvre fordítani az eredetmítoszokat, a vallásokban a teremtés egybehangzó képeit, amik a lét isteni forrására utalnak. A beszélgetéssel egybekötött előadás Szepes Mária szellemiségére csakúgy épít, mint a legmodernebb kozmológiai, mikrofizikai  és tudatkutatási eredményekre is.
Az est folyamán Szepes Mária videóüzenete is vetítésre kerül.
 


Időpont: 2018. október 16.

A TISZTÁN-LÁTÁS MÁGIÁJA / Új dimenziók a valóság megismerésében és Szepes Mária metafizikai szemléletében / (III. évad / 3.)

 

Sorozatunk huszadik részében azt a világot járjuk körül, ami a szemnek láthatatlan;  ̶  a tudat Univerzumának végtelen világát. Utazásunkhoz segítséget az ezotéria Nagyasszonyának, Szepes Máriának  ̶  időtlen tanításaiból csakúgy kapunk ehhez, mint Paulinyi Tamás pszi-kutató harmincéves parapszichológiai munkásságából, és annak tanulságaiból. A beszélgetéssel egybekötött előadás a tisztán-látás lelki feltételeit ismerteti meg, azt az utat, ami az „ember-ólomból” „ember-arannyá” válásának az útja, vagyis a mély és érett önismereté.

Az előadás végén Paulinyi Tamás, a Kossuth Kiadó gondozásában most megjelent „Parapszichológia – a rejtélyek világa” című könyvét dedikálja.
Az est folyamán Szepes Mária videóüzenete is vetítésre kerül. 


Időpont: 2018. szeptember 18.

 

A SZAVAK MÁGIÁJA Szepes Mária nyomán (2.) / Spirituális irodalom, versek és lélekerők a szavak dimenzióiban / (III. évad / 2.) 

 

Videóról: SZEPES MÁRIA írónő, spirituális tanító

A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatjuk az évadnyitó előadás témáját, amely nem csak Szepes Mária spirituális lírájának bemutatását egészíti ki munkásságának újabb gyöngyszemeivel, de Paulinyi Tamás költő is új verseiből, írásaiból idéz. Ez alkalommal Bodor Böbe színművésznő és színházi rendező lesz a vendégünk, aki Szepes Mária „Vörös Oroszlán”-ját csakúgy színpadra vitte, mint ahogy Paulinyi Tamás „Bólébál” című regényét is. Ismét láthatunk videóüzenetet Mária Nénivel, hallhatunk zenés verseket. 

Az estét – mint mindig – most is a közönséggel való közös beszélgetés zárja.


Időpont: 2018. augusztus 28.


A SZAVAK MÁGIÁJA Szepes Mária nyomán / Spirituális irodalom, versek és dalok: lélekerők a szavak dimenzióiban / (III. évad / 1.)

  

Vendég: BARÁT ISTVÁN ZSOLT költő, énekes / videóról: SZEPES MÁRIA írónő, spirituális tanító

Harmadik évada indul a Szepes Máriára is emlékező Lélekelixír sorozatnak. A nyárvégi ünnepélyes megnyitón az írónő mágikus eszközét, a szavakat emeljük ünnepi fénybe, Paulinyi Tamás és Barát István Zsolt költők közreműködésével, akik nemcsak verseikkel, hanem dalaikkal is a szavak teremtő, mágikus erejét keltik életre.

Azt est folyamán verseket és irodalmi részleteket hallhatunk Szepes Mária munkásságából, valamint a témához kapcsolódóan vetítésre kerül egy, az írónővel készített rövid videó üzenet is.

Paulinyi Tamás és Barát István Zsolt mindezeken túl, a szavak mágiáját egy tőlük megszokott szférában is megcsillantják, ez pedig a humor és a derű közvetlen és boldogító világa. Az estét – mint mindig – most is a közönséggel való közös beszélgetés zárja.


Időpont: 2018. június 12.


A DERŰ MÁGIÁJA / Zenés, verses évadzáró előadás / (II. évad / 10.)

 

Vendég: KELEMEN BÉLA (az Énekmondó Együttes egyik vezetője)

Küszöbön áll a nyár, így mi is a napfény és a derű üzenetét kívánjuk átadni évadzáró klubesténken, ami kivételesen nem 20.30-kor, hanem 20.00-kor kezdődik, ám a szokásos 22.00 lesz a zárás időpontja, már csak azért is, mert az estet egy nyárköszöntő derűs közös zenével zárjuk. Az előadást nem nélkülözi a humort, vagyis a nyári Nap Kapujában állva vidáman nevetünk Teremtőnk arcába, melyből mindig is a lét múlhatatlan és fennkölten szép ereje sugárzott és sugárzik ránk. Ennek jegyében nemcsak verseket és novellákat hallhatnak a jelenlévők, de az estében a vendégünkkel  – egy igazi szép lelkű zenésszel: Kelemen Bélával – muzsikálunk együtt. És hát a lényeg: -Ünnepeljük együtt azt a felismerést, ami az élet igazi értelmét adhatja bárkinek, hogy élni jó, vagy legalábbis tényleg jó lehet! Evoé!


Időpont: 2018. május 15.

A SZERELEM MÁGIÁJA / A párkapcsolatok titkos dimenziói: pszi és szerelem / bioenergia és szexualitás / (II. évad / 9.)

 

Május a szerelem hónapja. Titkos erők munkálnak sorsokon, lángok gyúlnak a szívekben ember és ember között mély kötéseket teremtve. A szerelem érzés és misztikum. A tudomány górcsöve alá venni már-már szentségtörés, evolúciós, fajfenntartási, idegingerületi, hormonális és szociális fogalmakkal körüljárni – a lényeget tekintve – reménytelen képtelenség. A szerelem sajátosan módosult tudati állapot, mely beteljesülve a legnagyobb emberi boldogságok, beteljesülhetetlenül a legnagyobb szenvedések egyike lehet. De hát mi is a szerelem, hogyan és miképp, és vajon miért leszünk szerelmesek? Az előadó a témát tudományos és lírai megközelítésekben is körül járja, mindehhez saját verseiből is idézve… 


Időpont: 2018. április 17.

A "TIGRIS MEGLOVAGLÁSA" / Lelkierő és bioenergia / Teremtőerő és kreativitás / (II. évad / 8.)

 

Energiákról, rezgésekről, teremtő erőkről csakúgy sokat hallhatunk ma az ezoterikus és spirituális körökben, mint az aura és a csakrák által közvetített emberi viszonyokat meghatározó energiákról. Bizonyos nézetek szerint majd mindent ezek a titokzatos „energiák” határoznak meg, amik a kozmikus  és a személyes energia viszonylatában érthetők meg. De vajon van-e, lehet-e mindennek bármilyen szinten tudományos alapja? Erről, és az erőink pszichés mozgósításának módszereiről szól Paulinyi Tamás közérthető és némi derűt sem nélkülöző előadása, ami nem zár ki aura- és csakraelméleteket, mi több ezek mindennapi használatához is közérthető és gyakorlatias módszerekkel ismerteti meg az est látogatóit. 

Az előadást, mint mindig, most is interaktív beszélgetés zárja.  


Időpont: 2018. március 29.

A TUDAT TUDATOSSÁGA – A VILÁG VILÁGOSSÁGA / Közös előadás és beszélgetés a tudat rejtett természetéről a pszi-kutatás, a tudomány és a buddhizmus tükrében / (II. évad / 7.)

Előadók: BAKOS KORNÉL író, tanár, gyakorló buddhista  /  PAULINYI TAMÁS író, pszi-kutató
 

Bakos Kornél és Paulinyi Tamás munkásságában sok minden közös. Mindketten a tudat titkait kutatják és tanítják, nemcsak a tudomány és a létfilozófia, de a mindennapok gyakorlatának szintjein is.
A két előadó így egymást kiegészítve közösen járja körül létünk különös csodáját – a tudatosságot – amelynek mélyebb megismerésével, önmagunkhoz és sorsunk mozgatórugóinak megértéséhez is közelebb kerülhetünk. A buddhista bölcsességeket és tudatkutatási ismereteket egyaránt felsorakoztató előadást a látogatókkal folytatott interaktív beszélgetés zárja.
 


Időpont: 2018. március 20.

 

A BENNÜNK ÉLŐ MÉDIUM / Médiumitás a hagyományok és a napi praxis szemszögéből / (II. évad / 6.) 

 

Százhetven éve már, hogy az újkori médiumitás első képviselőire felfigyelt  a korabeli tudomány, ami részint a spiritizmus-, részint a pszichikus kutatások megszületését eredményezte. A lehetőség, hogy a túlvilágon „élő” lelkekkel kapcsolatba lehet lépni, érthetően villanyozta fel mind az átlagembereket,  mind a kérdésre nyitott kutatókat, így a médiumitás vizsgálata  jó fél évszázadon át a halál utáni lét lehetőségére, bizonyíthatóságára vagy cáfolhatóságára koncentrált. Pedig ez a képesség, vagyis a tér-időn túli világokkal, vagy ha úgy tetszik a magasabb tudatdimenziókkal való kapcsolattartás jóval általánosabb, vélhetően a kreativitás forrásaként is. Ezekről az ismeretekről szól Paulinyi Tamás beszélgetéssel egybekötött előadása, ami a bennünk élő médium felébresztésének módszereire is rávilágít.


Időpont: 2018. február 13.


ANALÓGIÁK ÉS SZINKRONICITÁSOK / Hermetikus tudományok a mai ezotériában / Az asztrológia, a tarot és a Ji King a parapszichológiában
 / (II. évad / 5.)

 

A mai spiritualitás ősi hagyományokra épülő módszereket is használ, mind az önismeret, mind az emberi sorsok, lehetőségek mélyebb megismeréséhez. Ezek közül a legközismertebb talán az asztrológia, amelynek valóságosságát csakúgy, mint például más jósrendszerekét, a tudomány érthető módon kétségbe vonja, ugyanis a fizika oksági szintjén nem magyarázhatók. A módszerek azonban mégis működnek, megértésükhöz azonban a szinkronicitás jelenségét kell alaposabban megismerni, ehhez legtöbbet pedig a parapszichológiai jelenségek tanulságai adhatnak a kíváncsi, kutató elmék számára. Erről a témáról szól Paulinyi Tamás író pszi kutató, izgalmas és közérthető, beszélgetéssel egybekötött februári előadása, amelyre mindenkit szeretettel várunk! 


Időpont: 2018. január 16.


FORTUNA MÁGIÁJA / Évkezdő gondolatok az új év első lépéseiről / (II. évad / 4.)


Új év áll előttünk, új kihívásokkal, új reményekkel. Lesz-e szerencsénk ebben az évben, lesz-e kiteljesedése a reményeinknek? Mondhatnánk;  Ki tudja? Pedig hát mi tudnánk, feltéve, ha szívből akarnánk, a jóra fordulása a sorsunknak ugyanis csak szívből jöhet. Minden egyéb puszta „füst és lárma”. Az igazi hit ezeken túlmutat. Akarjuk-e a jobban? Tényleg? Akarjuk-e szívből? Fortuna mágiája bizony tényleg valós erő! Hogy mindez mit jelent a lélektan és a lélek új dimenzióit fürkésző mai tudatkutatás tükrében? Erről szól Paulinyi Tamás író, pszi kutató előadása, ami, mint mindig közérthetően, humorosan és tanulságosan összegzi a kérdésre adható lényeges válaszokat. 


Időpont: 2017. november 28.

A GYÓGYULÁS MÁGIÁJA / Sámánoktól az alternatív medicináig / Parapszichológiai hatások a gyógyulásban / (II. évad / 3.)


Csodálatos gyógyulásokról gyakran halhatunk, elsősorban a természetgyógyászat területén. Rákos és más gyógyíthatatlan betegségben szenvedők válnak tünetmentessé, olyan betegek állapota fordul jobbra, akikről a klasszikus orvoslás lemondott. De mi áll vajon ezeknek a csodás eseteknek a hátterében? Isteni kegyelem, varázslás, vagy valami egészen más?
Paulinyi Tamás író, pszi-kutató a kérdést a parakutatás ismeretei alapján válaszolja meg, így szó esik a placebók és a hipnózis hatásáról, illetve arról, hogy hogyan is működik a távdiagnózis, a távgyógyítás és a bio-pszichokinézis valamint a bioenergia átadása. A beszélgetéssel egybekötött, szórakoztatóan közérthető előadásban az öngyógyításhoz is tippeket kaphatunk.
  


Időpont: 2017. október 24.

AZ ELMÚLÁS DÍCSÉRETE / Halottak napi gondolatok az elengedésről és a halhatatlanságról / (II. évad / 2.) 

Ébred az alvó Oroszlán! Szeptember nyolcadikán este hétkor újból megnyitotta kapuit a megújult Vörös Oroszlán Teaház, gazdag kulturális programokkal várva a betérőket. Ugyanígy újraindul a tavaly decemberétől sokak által havi rendszerességgel látogatott LÉLEKELIXÍR sorozat, amelyben Paulinyi Tamástól hallhatunk Szepes Mária szellemiségben fogant előadásokat.
Az első, évadnyitó alkalommal tudatunk titkos kapuiról és lelkünk bejárásának lehetőségeiről hallhatunk, mindehhez pedig egy közös belső utazásra – mandalameditációra – hívjuk a résztvevőket, amelyet költői igényességgel az előadó vezet. Az előadást, mint mindig, beszélgetés zárja. 


Időpont: 2017. szeptember 26.

BEFELÉ NYÍLÓ KAPUK / Belső utazás tudatunk mélységeibe mandalameditációval / (II. évad / 1.) 

Ébred az alvó Oroszlán! Szeptember nyolcadikán este hétkor újból megnyitotta kapuit a megújult Vörös Oroszlán Teaház, gazdag kulturális programokkal várva a betérőket. Ugyanígy újraindul a tavaly decemberétől sokak által havi rendszerességgel látogatott LÉLEKELIXÍR sorozat, amelyben Paulinyi Tamástól hallhatunk Szepes Mária szellemiségben fogant előadásokat.
Az első, évadnyitó alkalommal tudatunk titkos kapuiról és lelkünk bejárásának lehetőségeiről hallhatunk, mindehhez pedig egy közös belső utazásra – mandalameditációra – hívjuk a résztvevőket, amelyet költői igényességgel az előadó vezet. Az előadást, mint mindig, beszélgetés zárja. 


Időpont: 2017. június 6.

ŐSIDŐK MÁGUSAI A SZELLEMVILÁGOKBAN / A sámáni lélekutazások technikái és önismereti jelentősége / (8.)

A mai ezoterikus körökben egyre intenzívebb az érdeklődés a neosamanizmus ideái és gyakorlatai felé, így hazánkban is egyre több sámán- és táltos-dobkör látogatható. A közös dobolás és éneklés sokhelyütt egészül ki olyan „energetikai” és légzésgyakorlatokkal, amelyek a résztvevőket „magasabb világokba” emelik. De valóban így van ez? Tényleg magasabb dimenziókban utaztak az ősidők mágusai, és ha igen, ez a tudás számunkra is alkalmazható?

Paulinyi Tamás – aki huszonöt éve egyaránt foglakozik a tudatkutatással és a sámánizmussal is – ezekre a kérdésekre ad önismereti értékű válaszokat a LÉLEKELIXÍR idei évadának utolsó, júniusi előadásán. A résztvevők ez alkalommal nemcsak elméleti síkon nyerhetnek bepillantást ebbe az egzotikus világba, de egy közös sámándobos lélekutazás is várja őket, amit az előadó vezet.


Időpont: 2017. május 9.

A BOLDOGSÁG MÁGIÁJA / avagy célozd meg a Nap Szívét! / (7.) 

A boldogság ezoterikus körökben már-már divatos témának számít, látogathatunk boldogságkurzusokat, olvashatunk boldogságkönyveket, vagyis a szó egyfajta fogalommá vált a pozitív gondolkodás háza táján. Pedig a boldogságért – legalábbis a magasabb szintjeinek megéléséért – többnyire kapuőreinkkel kell szembenézni, és üzeneteiket megértve saját akadályainkat kell lebontani. A feladat bár sokszor nehéz, mégis egyszerű, a bennünk élő Nap világítja meg hozzá az utat. Célozzuk hát meg a Nap szívét és merüljünk meg abban az olvadt aranyban, aminek fénye a létezés derű természetét tükrözi. Hogy ehhez milyen technikákat használhatunk, és merre találjuk önnön labirintusunk kijáratát, Paulinyi Tamás író, pszi kutató a LÉLEKELIXÍR májusi részében mutat irányokat...  


Időpont: 2017. április 18. / 2017. május 4.

PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN / A módosult tudatállapotok varázsai és veszélyei / (5. / 6.)

Meditáció, révület, transzállapotok, mostanság mind ismerősebb technikáknak számítanak az ezoterikus szubkultúra különféle önismereti módszerei között, mint ahogy egyre több neosamanista körben bukkan fel az úgynevezett „beavatónövények”, vagyis a természetes hallucinogének használata.A leírások szerint az így kiváltott tudatállapotok misztikus világokba nyitnak kapukat, amelyek önismereti értékű intenzitással világítják meg sorsunk rejtett mozgatórugóit. De vajon tényleg igazi irányok ezek szellemi fejlődésünk útjain? És ha igen, mik lehetnek a módosult tudatállapotok veszélyei, és melyek a biztonságos technikák a pszichedelikus önismeret útjain?

Ezeket a kérdéseket vizsgálja és válaszolja meg Paulinyi Tamás, aki ezekkel a témákkal két évtizede foglakozva, kutatási és személyes tapasztalatokat is bőven gyűjtött az átfogó megismertetéshez.


Időpont: 2017. március 14.

A GONDOLAT MÁGIÁJA... / A pszi-kutatások születése és a lélek paratudománya / (4.) 


1848. március 15. nemcsak a magyar forradalom és a szabadságharc kezdetének legendás napja, de – bár kevesen tudják – a tudományos parapszichológia megszületésének ikonikus időpontja is. Ekkor vette kezdetét ugyanis a New York állambeli Hydeswille-ben egy olyan „szellemjárás”, amit már tudományos hozzáállással vizsgáltak, ekkor indult útjára a pszichikus kutatás, aminek eredményeként ma már jobban ismerhetjük tudatunk rejtélyes képességeit. Mit is üzennek számunkra ezek a mindannyiunkban ott lakozó csodák, mit jelent a telepátia, a megérzések és a véletlenek befolyásolásának sajátos emberi képessége? Erről, vagyis titkos teremtő erőinkről, a gondolat mágiájáról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat márciusi része.  


Időpont: 2017. február 14.

PÁRKAPCSOLATOK MÁGIÁJA... / Valentin napi gondolatok a szerelemről / (3.)

Szerelem. Boldog vagy boldogtalan; elvarázsolt állapot. Csendes vagy önkívületig fokozódó, -a hétköznapi érdekek ésszerűségén túli. Aki szerelmes, tudja mi annak lenni, aki nem az, vagy nem volt az, -hiába kérdezi. A szerelem sajátosan módosult tudati állapot, mely beteljesülve a legnagyobb emberi boldogságok, beteljesülhetetlenül a legnagyobb szenvedések egyike lehet. Amikor pedig egy kapcsolat kérdésessé válik, a legnagyobb dilemmákat éljük meg a döntések helyességét illetően. Ezekben a helyzetekben úgy tűnik, mintha a sors játszana velünk, azonban a történések mozgatórugóinak működését jobban megértve, rádöbbenhetünk, hogy gyakorta mi játszunk a sorssal. Hogy lehet-e mindebben karma és mágia, hogy egy ilyen helyzet akadály vagy próba, bizony sokféleképpen látható… Ezekre a kérdésekre keresi a választ a sorozat következő előadása. 


Időpont: 2017. január 10.

A VÁLTOZÁS MÁGIÁJA / Új év, új ember? / (2.)

Az újév naptári mérföldkövét sokan tekintik új kiindulópontnak, egyfajta kapaszkodónak is életükben. Szokások rabjai határozzák el magukat a változásra, ígéretek születnek ilyenkor a tiszta lappal indulás, a „tabula rasa” jegyében. Változni mindig lehet, ez választás, döntés és cselekvés kérdése. Mindez nemcsak tudatos lehet, sőt jobbára nem az, és az is igaz, hogy a változásaink nem mindig visznek előre, de vajon mi sarkall minket a változásra és mi tart vissza attól? A gondolatok vagy az érzelmek jelentik az igazi teremtőerőt, mitől működnek, és mitől nem működnek a „programozásaink”? Erről és sorsunk igazi varázspálcáiról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat következő része. 


Időpont: 2016. december 13.

Író-olvasó találkozó:

EMBERÓLOMBÓL EMBERARANY... / (1.)


A szerző a nemrég újra megjelent „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi regénye kapcsán beszélgetéssel egybekötött előadást tart a sors megpróbáltatásainak embert teremtő erejéről, a karmáról és annak feloldozásáról, amihez példákat a könyvéből is idéz. A fő témát végső soron az elengedés, a megbocsájtás és az elfogadás jelenti, ami – különösen az ünnepek előtt  mindenki számára emberi tanulságokat és útmutatást nyújthat. A szerző a helyszínen az érdeklődők részére személyes tanácsokat is ad, és a könyvét dedikálja. 


 

     
   
     

  

 

 

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138-00000000
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design