Aktuális

 

 AJÁNLD FEL
ADÓD EGYSZÁZALÉKÁT

 

     
  Hiányzó kép  
     


A SZINTÉZIS EGYESÜLET
JAVÁRA!

Adószámunk: 18167670-1-42
Köszönjük!

Részletek (klikk!)
 


Pszichedelikus utak
a spiritualitásban / ISMÉTLÉS!
Máj. 4. csütörtök / 18.30 h

A boldogság mágiája...
Máj. 9.  
kedd / 18.30 h

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás 
előadásaI
LÉLEKELIXÍR sorozat:
Vörös Oroszlán Teaház
Részletek (klikk!)


 Ultra Pszi tanfolyam

vezeti: Paulinyi Tamás

 

     
  Hiányzó kép  
     

 
Máj. 13.
szombat / 10–18 h
IBS-OC
Máj. 6.-ig 5 eFt kedvezmény!

Részletek (klikk!)


TRANSZ és TUDAT Elvonulás 

vezeti: Paulinyi Tamás
  

 


Júl. 28–30.
 
/ 3 nap − 2 éj

COSMOS Ökopanzió / Piliscsaba
Elővételi kedvezmény: Jún. 30.-ig!
Részletek (klikk!)
 


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye
Megrendelhető (klikk!)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2017 április
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
     
   
     

 
LÉLEKELIXÍR

Előadássorozat a Vörös Oroszlán Teaházban

A SZINTÉZIS Szabadegyetem és a SZEPES MÁRIA Alapítvány szervezésében


2016. december 13.-tól minden hó második keddjén 18.30 h-tól előadások hallhatók a Jókai utcai Vörös Oroszlán Teaházban, amelyek Szepes Mária szellemi hagyatékát hivatottak életben tartani, lélektani, spirituális és művészi témakörökön keresztül. A beszélgetéssel egybekötött önismereti jellegű előadásokat Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tartja, akinek munkássága több szálon is kötődik Szepes Mária személyéhez.

A húsz éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem Mária Néni alapító fővédnökségével jött létre, Tamás több könyvéhez szintén Mária Néni írt előszót, ahogy közel húsz éven keresztül – haláláig – Tamás irodalmi, kutatói és iskolavezetői munkásságát is nyomon követte, tanácsokkal segítette. Paulinyi Tamás, Fürjes B. Katalinnal és Vásáry Tamással egyetemben 2015 decemberében megkapta a Szepes Mária Díjat. A SZINTÉZIS Szabadegyetem a SZEPES MÁRIA Alapítvánnyal a mai napig élő munkakapcsolatot ápol.
 

 • Előadó: Paulinyi Tamás író, költő, pszi-kutató

 • Helyszín: Vörös Oroszlán Teaház / Bp. VI., Jókai tér 8.
   
 • Belépő egységesen (a helyszínen az esemény napján, közvetlenül az előadás előtt): 2.300 Ft,
  amely három különböző tea fogyasztását is magába foglalja

 • Helyfoglalás szükséges(!): szintezis@szintezis.info.hu
   
 • Érdeklődni lehet: 06 20 / 495 56 66 (Fürjes Kati)
   
 • Facebook: aktuális eseményoldal!

 


A K T U Á L I S


Időpont:
2017. május 4. csütörtök 18.30–20.30 h (az április 18.-i előadás ismétlése!)

PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN / A módosult tudatállapotok varázsai és veszélyei (5.)

Meditáció, révület, transzállapotok, mostanság mind ismerősebb technikáknak számítanak az ezoterikus szubkultúra különféle önismereti módszerei között, mint ahogy egyre több neosamanista körben bukkan fel az úgynevezett „beavatónövények”, vagyis a természetes hallucinogének használata.

 A leírások szerint az így kiváltott tudatállapotok misztikus világokba nyitnak kapukat, amelyek önismereti értékű intenzitással világítják meg sorsunk rejtett mozgatórugóit. De vajon tényleg igazi irányok ezek szellemi fejlődésünk útjain? És ha igen, mik lehetnek a módosult tudatállapotok veszélyei, és melyek a biztonságos technikák a pszichedelikus önismeret útjain?

Ezeket a kérdéseket vizsgálja és válaszolja meg Paulinyi Tamás, aki ezekkel a témákkal két évtizede foglakozva, kutatási és személyes tapasztalatokat is bőven gyűjtött az átfogó megismertetéshez.

Facebook eseményoldal (klikk!) 


     
   
     

  

Időpont:
2017. május 9. kedd 18.30–20.30 h 

A BOLDOGSÁG MÁGIÁJA / avagy célozd meg a Nap Szívét! (6.)

A boldogság ezoterikus körökben már-már divatos témának számít, látogathatunk boldogságkurzusokat, olvashatunk boldogságkönyveket, vagyis a szó egyfajta fogalommá vált a pozitív gondolkodás háza táján. Pedig a boldogságért – legalábbis a magasabb szintjeinek megéléséért – többnyire kapuőreinkkel kell szembenézni, és üzeneteiket megértve saját akadályainkat kell lebontani. A feladat bár sokszor nehéz, mégis egyszerű, a bennünk élő Nap világítja meg hozzá az utat. Célozzuk hát meg a Nap szívét és merüljünk meg abban az olvadt aranyban, aminek fénye a létezés derű természetét tükrözi. Hogy ehhez milyen technikákat használhatunk, és merre találjuk önnön labirintusunk kijáratát, Paulinyi Tamás író, pszi kutató a LÉLEKELIXÍR májusi részében mutat irányokat.


Facebook eseményoldal (klikk!)

 

     
   
     

  

 


A SOROZAT KORÁBBI ELŐADÁSAI

Időpont: 2017. március 14.

 

A GONDOLAT MÁGIÁJA... / A pszi-kutatások születése és a lélek paratudománya (4.) 


1848. március 15. nemcsak a magyar forradalom és a szabadságharc kezdetének legendás napja, de – bár kevesen tudják – a tudományos parapszichológia megszületésének ikonikus időpontja is. Ekkor vette kezdetét ugyanis 
a New York állambeli Hydeswille-ben egy olyan „szellemjárás”, amit már tudományos hozzáállással vizsgáltak, ekkor indult útjára a pszichikus kutatás, aminek eredményeként ma már jobban ismerhetjük tudatunk rejtélyes képességeit. Mit is üzennek számunkra ezek a mindannyiunkban ott lakozó csodák, mit jelent a telepátia, a megérzések és a véletlenek befolyásolásának sajátos emberi képessége? Erről, vagyis titkos teremtő erőinkről,
a gondolat mágiájáról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat márciusi része.

 


Időpont: 2017. február 14.

PÁRKAPCSOLATOK MÁGIÁJA... / Valentin napi gondolatok a szerelemről (3.)

Szerelem. Boldog vagy boldogtalan; elvarázsolt állapot. Csendes vagy önkívületig fokozódó, -a hétköznapi érdekek ésszerűségén túli. Aki szerelmes, tudja mi annak lenni, aki nem az, vagy nem volt az, -hiába kérdezi. A szerelem sajátosan módosult tudati állapot, mely beteljesülve a legnagyobb emberi boldogságok, beteljesülhetetlenül a legnagyobb szenvedések egyike lehet. Amikor pedig egy kapcsolat kérdésessé válik, a legnagyobb dilemmákat éljük meg a döntések helyességét illetően. Ezekben a helyzetekben úgy tűnik, mintha a sors játszana velünk, azonban a történések mozgatórugóinak működését jobban megértve, rádöbbenhetünk, hogy gyakorta mi játszunk a sorssal.
Hogy lehet-e mindebben karma és mágia, hogy egy ilyen helyzet akadály vagy próba, bizony sokféleképpen látható…
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a sorozat következő előadása.Időpont: 2017. január 10.

A VÁLTOZÁS MÁGIÁJA / Új év, új ember? (2.)

Az újév naptári mérföldkövét sokan tekintik új kiindulópontnak, egyfajta kapaszkodónak is életükben. Szokások rabjai határozzák el magukat

a változásra, ígéretek születnek ilyenkor a tiszta lappal indulás, a „tabula rasa” jegyében. Változni mindig lehet, ez választás, döntés és cselekvés kérdése. Mindez nemcsak tudatos lehet, sőt jobbára nem az, és az is igaz, hogy a változásaink nem mindig visznek előre, de vajon mi sarkall minket a változásra és mi tart vissza attól? A gondolatok vagy az érzelmek jelentik az igazi teremtőerőt, mitől működnek, és mitől nem működnek a „programozásaink”? Erről és sorsunk igazi varázspálcáiról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat
következő része.

 


Időpont: 2016. december 13.

Író-olvasó találkozó:

EMBERÓLOMBÓL EMBERARANY... (1.)


A szerző a nemrég újra megjelent „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi regénye kapcsán beszélgetéssel egybekötött előadást tart a sors megpróbáltatásainak embert teremtő erejéről, a karmáról és annak feloldozásáról, amihez példákat a könyvéből is idéz. A fő témát végső soron az elengedés, a megbocsájtás és az elfogadás jelenti, ami - különösen az ünnepek előtt - mindenki számára emberi tanulságokat és útmutatást nyújthat. A szerző a helyszínen az érdeklődők részére személyes tanácsokat is ad, és a könyvét dedikálja.

 


 

     
   
     

  

 

 

 


 


Mentés

Mentés

Mentés

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design