Aktuális

 
PSZICHEDELIKUS UTAK
A SPIRITUALITÁSBAN

transz ÉS tudat / elvonulás
 

 vezeti: Paulinyi Tamás
vendégelőadók:
Grandpierre Attila

Laár András

 

 
Szept. 22–2324. 
/ 3 nap − 2 éj

SZŐNYI Tábor / Zebegény
Elővételi kedvezmény: Szept. 4.-ig!
Részletek (klikk!)


 BEFELÉ NYÍLÓ KAPUK

Belső utazás tudatunk mélységeibe
mandalameditációval

Paulinyi Tamás előadása

 

 

  

 LÉLEKELIXÍR sorozat

Szept. 26. 
(kedd) 18.30 h

a Vörös Oroszlán Teaházban

Regisztráció szükséges!

Részletek (klikk!) 


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye
Megrendelhető (klikk!)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2017 szeptember
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
     
  Hiányzó kép  
     

„BELSŐ UTAZÁSOK AZ ŐSÖK ÖSVÉNYÉN”

Somogyi István által vezetett elvonulások Cserkúton

Beavató sorozat / 4 alkalom

Negyedik elvonulás:  2014. május 30-31.- június 1.

Természetmeditációk, szellemhajó, tűzönjárás, izzasztókunyhó;
– belső erőink felébresztése, kapcsolatteremtés a lélekvilágokkal…

Kedves Barátunk!

Szeretettel várunk a SZINTÉZIS Szabadegyetem – Somogyi István és Paulinyi Tamás által vezetett – hétvégi elvonulásán május utolsó hétvégéjén, amelynek célja belső erőink felébresztése, valamint beavató kapcsolatteremtés a természeterőkkel és a lélekvilágokkal...

„Jól tudjuk, hogy a kereszténység korszaka előtt a magyarság rendelkezett sajátos szellemi kultúrával. Hogy az pontosan milyen lehetett, az idők homályába vész, de annyi nyom megmaradt, hogy őseink a ma "sámánizmusnak" nevezett hagyománnyal éltek, ami a szellemi hagyományok legősibb formája. Szembetűnő, hogy a világkorszak váltás jeleként az egész földön újra élednek az ősi hagyományok. Úgy tűnik, ez a földi bioszféra egyetlen esélye, hogy a fogyasztói, ipari kultúrát túlélje. Az elvonulások során mi is őseink nyomába lépünk, hogy magunk és utódaink számára élhetőbb világot teremthessünk.”

Somogyi István

FIGYELEM! Július 7-től 13-ig egyhetes cserkúti "Nyárünnep tábort" szervezünk, amiről részletek e hét végétől olvashatók honlapunkon!


     
  Hiányzó kép  
     

Negyedik elvonulás

„A SÁMÁN ÚTJA, TÁLTOSOK AZ ÉGBEN”
(Az Ikrek jegyében)

Május 30-31. - Június 1. (péntek estétől vasárnap délutánig):

Természetmeditációk, belső utazások, szellemhajó, dobrévülések

Az elvonulások az év különböző asztrológiai ciklusaihoz igazodnak, a negyedik – egyben a nyári elvonulásos tábor előtt az utolsó – alkalom az Ikrek jegy szimbológiai üzeneteit veszi alapul. Az Ikrek csillagjegy a kettősséget, egyben a megosztottság közötti közvetítést szimbolizálja, a levegő elem kötetlensége pedig itt az égjárás sámáni jellemzője is. A világok összekötése maga a sámán útja, amin – ez utolsó elvonulás alkalmával – belső táltosunkkal magunk is az egeket célozzuk meg.


     
  Hiányzó kép  
     

Harmadik elvonulás

„TAVASZ KEREKEDIK! - a kezdetek pontja"
(A Kos jegyében)

Március 21-22-23. (péntek estétől vasárnap délutánig):

Természetmeditációk, belső utazások, szellemhajó, dobrévülések

Az elvonulások az év különböző asztrológiai ciklusaihoz igazodnak, így a harmadik alkalom az asztrológiai év kezdetét jelentő Kos jegy szimbólumához igazodik. A hétvégén a tavaszi napéjegyenlőség napján, a Kos fékezhetetlen friss erőivel az új kezdést, az újjászületés elementáris erejét lovagoljuk meg. Ez az időminőség a szárba szökő tavasz tél feletti győzelmét is szimbolizálja, amikor az elvetett mag visszavonhatatlanul az ég felé, a beteljesülés felé tör, miközben minket is magával ragad...


     
  Hiányzó kép  
     

Második elvonulás

„ÉS ERŐT VEVÉNEK A VIZEK A FÖLDÖN”
(A Vízöntő jegyében)

Január 24-25-26. (péntek estétől vasárnap délutánig):

Természetmeditációk, belső utazások, szellemhajó, dobrévülések

Az elvonulások az év különböző asztrológiai ciklusaihoz igazodnak, a második alkalom a vízöntő jegy szimbológiai üzeneteit veszi alapul. A vízöntő egyezményes jele az ember vizeskorsóval, ezzel jelképezve, hogy az "élet vizét" az érzékelhetőn, megismerhetőn túli égi forrásból meriti, s szabadon önti szét az emberiség javára. A sámánok és őshagyományaink táltosai szintén égi forrásokból merítettek, a szellemvilág utazóiként szolgálva közösségüket. A vízöntő ugyanakkor az új törvényhozó, a dogmák és szokások lebontója is, vagyis ebben a jegyben táltosparipánk is új célokat nyerhet…


     
  Hiányzó kép  
     

Első elvonulás

„NYILAK AZ ÉGBE”
(A Nyilas jegyében)

November 22-23-24. (péntek estétől vasárnap délutánig):

Természetmeditációk, belső utazások, szellemhajó, dobrévülések

Az elvonulások az év különböző asztrológiai ciklusaihoz igazodnak, így az első alkalom a nyilas jegy szimbológiai üzeneteit veszi alapul. A nyilas csillagjegy egyezményes jele a kifeszített íj és az égre tartó nyíl, ami az ember földhöz ragadottságától az ég felé való szabadulásának vágyát szimbolizálja. A magasabb, tökéletesebb világok irányát az ősök is jól ismerték, a magyar őshagyományok táltosainak is ez jelentette a célt; - vagyis meglovagolva az ösztönök paripáit, avatottan jutni a magasabb szellemvilágokba…


A teljes sorozat

Végigkísérve az évkör felének kitüntetett állomásait, az ősztől nyárig terjedő időszak természeti folyamatain és annak szimbolikus jelentésein keresztül a „magból való szárba szökkenést” a lelki újjászületést ígéri teljesebb lényünk számára, önmagunk teremtő, beavató erőinek világra ébresztésével haladva végig az ősök ösvényein...

Természetesen lehetőség van egy-egy elvonuláson is részt venni!

A helyszín a Budapesttől kb. 90 km-re fekvő Cserhátszentiván melletti „Cserkút” tanya, ami hosszú évek óta szolgál elvonulási és beavatási helyként különböző spirituális csoportok számára. A festői környezetben lévő erdei tanya ugyanakkor az elmúlt századokban megszokott komfortfokozattal rendelkezik, nincs bevezetve áram, víz, gáz, sőt jobbára térerő lefedettsége sincs. (A mosdás lavórral oldható meg - vagy a patakban -, wc gyanánt kerti árnyékszék áll rendelkezésre.)

A tanyán péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradóan egy-egy éjszakát is eltöltünk. A házban korlátozott számú – matracos, polifoamos – férőhely van. A sátrazást viszont, tekintettel az esetleges hűvös időre, kérjük, hogy csak azok vállalják, akik ebben gyakorlottak és ehhez felszerelésük is van!

A természeti és avatottan szakrális környezetben történő gyakorlatok közben – természetmeditációk, erőhely- és erőtárgy-keresés, szellemhajó utazás, dobrévülések – időszakosan "szóböjt" (mauna) lesz előírva.

Fontos! Az elvonulás ideje alatt gyógyteás böjtöt tartunk (teák korlátlan mennyiségben fogyaszthatók). Természetesen egészségügyi okokból pl. némi keksz, kétszersült, szőlőcukor, méz, fekete tea stb., gyógyszerek hozhatók. Az ott tartózkodás alatt tilos az alkoholfogyasztás, nem javallott a kávézás, dohányozni pedig legfeljebb a tanya területétől távol a kijelölt helyeken lehet!


A beavatási gyakorlatokról és a gyakorlatok vezetőiről:

Az interaktív spirituális pszichológiai gyakorlatok az alternatív lélektan, illetve a neosamanizmus praxisaira épülnek. Ezek célja lelkivilágunk mélyebb szintjeinek élményszintű megtapasztalása, lelkierőnk felszabadítása. Az elvonulás gyakorlatainak vezetői ezeket a módszereket hosszú évek óta képzetten és eredményesen adják át.

     
  Hiányzó kép  
     

Somogyi István spirituális tanító, színházi rendező

Somogyi István a sámán ösvény, és a buddhista jellegű belső önkutatás és megfigyelés gyakorlásával és tanításával foglalkozik.

Michael Harner antropológus adta át neki az észak-amerikai indiánok sámánisztikus módszereit, amelyekben a magyarság ősi hagyományára ismert. Szibériában járva az ottani sámán-hagyományokkal is találkozott, a Ken Cadigen által képviselt „intenzív megvilágosodás” nevű meditációs módszert pedig hosszú elvonulásokon gyakorolta és azóta is tanítja.

Társulatával, az Arvisura Színházzal ősi magyar spirituális mítoszokat is színpadra vitt, emellett évek óta vezet „erőteljes sámánéneklő” és doboló csoportokat, továbbá autentikus sámánikus gyakorlatokat is oktat.

 
     
  Hiányzó kép  
     

Paulinyi Tamás író, költő, pszi-kutató

Paulinyi Tamás több mint húsz éve foglalkozik a pszi-képességek tudományos vizsgálatával, az általa vezetett SZINTÉZIS PSZI-Labor nemzetközi szinten kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Közel ennyi ideje vezeti az iskola sámándob-körét és kutatja a módosult tudatállapotok szerepét a hétköznapokban és a pszi hatásokban.

Rendszeresen tart a sámánizmus szemléletében tolmácsolt elvonulásos és beavatási gyakorlatokat, dobköröket és tanfolyamokat.

Mint a tizenöt éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem alapítója és igazgatója, ezeket a képességeknek a fejleszthetőségét és önismereti célú, illetve a hagyományokra épülő beavatási módszereit, használatát is oktatja.

Fotók a korábbi cserkúti elvonulásunkról

 

Javasolt előkészületek az elvonuláshoz:

Lelki ráhangolódás a természettel való feltételek nélküli találkozásra. A megelőző napokban mértékletes, esetleg diétás étkezés, a túlzó szenvedélyek mértékének csökkentése vagy mellőzése (dohányzás, italozás stb.).

Fontos! Kérjük, hogy az elvonulásos hétvégére csak azok jöjjenek, akik a leírt feltételeket el tudják fogadni, beleértve a beavatási gyakorlatok (és az időjárás) elképzelhető megpróbáltatásait is!

Az elvonulásra feltétlenül szükségesek:

Elemlámpa, bögre, törölköző, wc-papír, meleg ruha is, esőkabát, zárt, vízálló cipő, hálózsák és/vagy takaró, ill. polifoam. Az esetleges sátrazók alaposan készüljenek fel, mert lehet, hogy még hűvös estéink lesznek!

Akinek dobja, csörgője van, feltétlenül hozza el!

     
  Hiányzó kép  
     

Utazás:

Érkezés Cserkútra: május 30.-án pénteken este 19 és 20 óra között.
Találkozás: az alsótoldi Told-Gold panzió előtt 19.30-ig(!).
Visszautazás: június 1.-én vasárnap 15 órakor. A programok pénteken 20-tól 22 óráig, szombaton 08-től 22 óráig, vasárnap 08-tól 14 óráig tartanak.

Az utazás egyénileg oldható meg, a „telekocsik” felkínálható lehetőségeiről, illetve a Volán buszindulásairól a táborba jelentkezőknek részletes tájékoztatást küldünk!

Részvételi díjak:

  Máj. 26.-ig történő befizetéssel Máj. 27.-től
SZINTÉZIS hallgatóknak: 12.000 Ft 14.000 Ft
Volt évfolyami és tanfolyami hallgatóinknak, külsős diákoknak, nyugdíjasoknak kedvezménnyel: 14.000 Ft 16.000 Ft
Külsősöknek: 16.000 Ft 18.000 Ft


A teljes sorozaton történő részvétel esetén a negyedik alkalommal:

a 4. részvételi díjból 50% kedvezményt adunk!

A korlátozott létszám miatt a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el, ezért kérjük a részvételi díjakat az alábbi címre – postai rózsaszín csekken – mihamarabb eljuttatni! (postacím: SZINTÉZIS, 1142 Bp., Rákospatak park 4.)

Az elvonulást csak kellő számú jelentkezés esetén tartjuk meg!

Jelentkezés a tanfolyamra:

(...kattints felül a "Jelentkezés a tanfolyamra" vízszintes fülre!)

Érdeklődni lehet:

06 20 / 495 56 66 (Fürjes Katinál)

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design