Aktuális

 
PSZICHEDELIKUS UTAK
A SPIRITUALITÁSBAN

transz ÉS tudat / elvonulás
 

 vezeti: Paulinyi Tamás
vendégelőadók:
Grandpierre Attila

Laár András

 

 
Szept. 22–2324. 
/ 3 nap − 2 éj

SZŐNYI Tábor / Zebegény
Elővételi kedvezmény: Szept. 4.-ig!
Részletek (klikk!)


 BEFELÉ NYÍLÓ KAPUK

Belső utazás tudatunk mélységeibe
mandalameditációval

Paulinyi Tamás előadása

 

 

  

 LÉLEKELIXÍR sorozat

Szept. 26. 
(kedd) 18.30 h

a Vörös Oroszlán Teaházban

Regisztráció szükséges!

Részletek (klikk!) 


Megjelent ÚJRA!

     
  Hiányzó kép  
     


Paulinyi Tamás BÓLÉBÁL c.

önéletrajzi kisregénye
Megrendelhető (klikk!)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2017 szeptember
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
     
  Hiányzó kép  
     

MERRE TOVÁBB?

Gyógyító kommunikáció energiamintákkal

Négy részes kurzusok márciustól hétköznap esténként az IBS OC-ben

a SZINTÉZIS Szabadegyetem szervezésében


 1. Előadássorozat: Bóna László homeopata, szakíró -

  JÁROM AZ UTAM... - Életenergiák értelmezése homeopátiás nézőpontból

  2015. március 10.-től április 21.-ig (kéthetente keddi napok 18.30-20.30 h)

 2. Előadássorozat: Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, családállító -

  REJTETT SORSDINAMIKÁK... - Betekintés a család- és rendszerállítás módszereibe

  2015. március 18.-tól április 29.-ig (kéthetente szerdai napok 18-21 h)

 

Két kurzusra történő jelentkezés esetén további kedvezmények (lásd az oldal alján)!


     
  Hiányzó kép  
     

Bóna László:

JÁROM AZ UTAM...

Életenergiák értelmezése homeopátiás nézőpontból

2015. március 10.-től négy részes előadássorozat az IBS-ben

 

 

 
     
  Hiányzó kép  
     

Bóna László (homeopata, szakíró) majd egy évtizede foglalkozik a homeopátia filozófiájával és gyakorlati kérdéseivel, a művészetek és a filozófia felől közelít a gyógyításhoz. A homeopátia számára nem pusztán gyógymód, hanem elsősorban világszemlélet. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról. Célja, hogy ezzel a sajátos látásmóddal hozzásegítse a hozzá fordulókat a sorsukat vezérlő valóságos erők megértéséhez.

Tematika és időpontok (kéthetente kedd esténként 18.30-tól 20.30 h-ig):

Járom-e, ha az utamat járom? Igába hajtom-e a fejemet, ha a kötelességemet teszem vagy szabadon választom, amit meg kell tennem? Mi tartja az egyént benne az életében és meddig? Mi hajtja, és mi akadályozza?

Négy alapvető érzelmet veszünk szemügyre: mikor lesz belőlük bűn, betegség és mikor válnak hajtóerővé?

 1. Március 10.A harag útja

  Mi következik abból, ha az ember megéli az agresszióját, és mi következik abból, ha nem? Csak rossz-e a düh? Mikor hasznos, és mikor nem? Hogyan alakítja az életutat a harag? Mit lehet vele kezdeni?

 2. Március 24.A félelem útja

  Milyen félelmeket visz végig az ember az életében? Hogyan szabadulhat meg tőlük és miért ragaszkodik hozzájuk mégis? Mi haszna van belőlük? Milyen életet ír a félelem, és milyet a félelem nélküliség?

 3. Április 7.A szégyen és undor útja

  Mit szégyell az ember, és miért nem felejti el a legrégebbi szégyenét? Mit kerül az ember az életében a szégyen és az undor miatt, és hogyan határozza ez az elkerülés a sorsát? Hogyan tagadja meg emiatt önmagát, és hogyan tudja magát mégis elfogadni?

 4. Április 21.A vágy útja

  Mitől bűnös a vágy, és mitől erő, ami életben tart? Mi tart itt a földi létben? Igaz-e, hogy a szenvedés oka a vágy? Milyen életút származik a vágyak követéséből, és milyen a vágyak megtagadásából?

 

További információ:

+ 36 20 / 495 56 66

 

Részvételi díjak és jelentkezés: lásd az oldal alján!

 


     
  Hiányzó kép  
     

Dr. Angster Mária:

REJTETT SORSDINAMIKÁK...

Betekintés a család- és rendszerállítás módszereibe

2015. március 18.-tól négy részes előadássorozat az IBS-ben

 

 

 
     
  Hiányzó kép  
     

Dr. Angster Mária klinikai gyermek szakpszichológus, pszichoterapeuta és családállító. Négy év nevelési tanácsadós tapasztalata után tíz évet dolgozott a SOTE Orvospszichológiai Oktató és Kutatócsoportjánál – amely egyben a SOTE I. sz. Gyermekklinika pszichológiai részlege is volt – Prof. Dr. Popper Péter vezetése alatt. Itt alakította ki a gyermekművese-állomáson kezelt gyerekek és családjaik pszichológiai gondozásának első magyar programját. A munkacsoport megszűnése után felnőtt műveseállomásokon és onkológiai osztályokon volt szerződéses munkatárs, valamint a daganatos betegek rehabilitációját végző Varázsvölgy Gyógyító Központ vezető pszichológusa. Németországi ericksoni hipnózis és pszichoonkológiai tanulmányai után négy éves családállítás képzésen vett részt Bert Hellinger munkacsoportja tagjainak (Wolf Büntig, Guni-Leila Baxa, Jakob Schneider, Eva Madelung, Ilse Kutschera, Hunter Beaumont) vezetésével, majd a módszer magyarországi megismertetése után megszervezte az első családállítás képzést orvosok és pszichoterapeuták számára. Tizenhárom évnyi család- és rendszerállítói tapasztalattal a módszer bejegyzett oktatója a nemzetközileg normaadónak számító Német Rendszerállítók Társaságánál (Deutsche Gesellschaft für Systemaufstellungen), valamint vezeti a Rendszerállítók Nemzetközi Társasága (ISCA) Kutatási Bizottságát.

Tematika és időpontok (kéthetente szerda esténként 18-tól 21 h-ig):

Hellinger – a családállítás atyja – a pszichoterápiás megfigyelései során jutott arra a következtetésre, hogy az élet szempontjából fontos csoportok tagjai között egy láthatatlan összeköttetés-rendszer működik. Ezt ő és munkacsoportjának tagjai különböző nevekkel illetik: családi lélek, mindentudó mező, tudásmező, családi rendszer, vagy csak a rendszer. Mindegyik elnevezés azt a tapasztalatot írja le, hogy az a valami, ami összeköti egymással a családba tartozó embereket, egy, a családtagok fölé rendelt rendszerként működik. Ez annyit jelent, hogy működési törvényei kényszerítő erővel hatnak a tagok sorsára, sokszor felülírva a személyes szándékaikat is. Másrészt tartalmazza az összes csoporttaggal kapcsolatos összes létfontosságú információt, függetlenül attól, hogy a csoport tagjai tudnak-e egymásról és ezekről az információkról, vagy sem. A családállítás módszere ennek a rejtett információs rendszernek a „megkérdezése”.

 1. Március 18.Rejtett dinamikák a testi megbetegedések hátterében
  • „Majd én meghalok helyetted, te maradj, majd megyek én.”
  • „Követlek, ha te elmentél, megyek én is.”
  • „Osztozom a szenvedésedben.”

  Példákon illusztrálva vesszük végig, hogyan veszi igénybe a rendszer-lelkiismeret az egyént, akiben megszületik a fenti tudattalan fogadalom, és anélkül, hogy erre saját oka lenne, feláldozza az egészségét vagy akár az életét is. Ha sikerül még időben felderíteni és feloldani ezt a fogadalmat, esély van rá, hogy a test is visszafordul, és az egyén immár a saját életét élve meggyógyul.

 2. Április 1.Rejtett dinamikák a lelki megbetegedések hátterében
  • depresszió
  • szorongások, félelmek, pánik
  • alvászavar
  • a táplálkozás zavarai
  • kapcsolati nehézségek
  • a teljesítmény zavarai
  • pszichózisok

  Tünetenként, illetve betegségenként vesszük végig, hogy milyen rejtett sorsátvételek és fogadalmak, illetve a család rendjének milyen zavarai vehetnek részt egy-egy lelki megbetegedés kialakulásában önmagukban, vagy a pszichodinamikából ismert tényezők mellett.

 3. Április 15.A méhen belüli ikervesztés következményei

  Minden nyolcadik várandósság ikervárandósságnak indul, bár újabban a nőgyógyászok szerint ez az arány sokkal magasabb. A születés előtti élet eseményeit feldolgozó pszichoterápiák tapasztalatai szerint a magzat mindenre pontosan emlékszik, ennek a traumának, a születés előtt megtapasztalt halálnak az emléke formálja aztán a méhen kívüli életét, alakítja személyiségét, életútját, kapcsolódási módjait. A tapasztalatok szerint az egyedül maradt ikerben megszületik a fogadalom, „ha te nem élhetsz, én sem élek (jól)”, és ezt testi és lelki megbetegedések, kapcsolati nehézségek, teljesítménybeli kudarcok, félelmek, szorongások formájában be is tartja. A tünetegyüttes az „elveszett iker szindróma” nevet kapta, elemei pedig világszerte azonosnak látszanak, legyen szó gyerekekről, férfiakról vagy nőkről. Ha az ikervesztés kiderül, és sikerül elfogadni és feldolgozni, akkor a trauma következményei is megszűnhetnek.

 4. Április 29.Amiről még jó lenne beszélni…

  A három fenti téma egyikét sem lehet a rendelkezésünkre álló időkeretben kimeríteni. Célunk az, hogy minél több olyan témáról szó essen, ami a résztvevőket érdekli. Így a negyedik alkalmat azokra a kérdésekre szánjuk, amelyekről az előző három alkalommal idő hiányában nem tudtunk beszélni, legyen az testi, lelki betegség vagy az ikervesztés következménye.

 

További információ:

+ 36 20 / 495 56 66

 

Részvételi díjak és jelentkezés: lásd az oldal alján!

 


A kurzusok helyszíne:

IBS Office Center, Bp. II. ker., Tárogató út 2-4. (fsz. 10-es terem, ill. I. em. 122-es terem)

Részvételi díjak:

Egy teljes kurzusra: Márc. 2.-ig történő befizetés esetén Márc. 3.-tól
* Kedvezményes: 10.800 Ft 12.800 Ft
Teljes árú: 12.800 Ft 14.800 Ft

 

Két teljes kurzusra együttesen:

Márc. 2.-ig Márc. 3.-tól
* Kedvezményes: 18.800 Ft 21.800 Ft
Teljes árú: 21.800 Ft 24.800 Ft

 

   
     
     

* Kedvezmény: aktuális és volt Szintézis hallgatóknak, volt tanfolyami résztvevőknek, diákoknak, nyugdíjasoknak

Kérjük a részvételi díjakat az alábbi címre postai rózsaszín csekken eljuttatni!

Postacím: SZINTÉZIS Egyesület, 1142 Budapest, Rákospatak park 4.

Jelentkezés a tanfolyam(ok)ra:

Kattints az oldal tetején lévő "Jelentkezés a tanfolyamra" vízszintes fülre! Kérjük, a "Megjegyzés" rovatba feltétlenül beírni, hogy melyik tanfolyam(ok)ra jelentkezel!! Köszönjük.


További információ:

+ 36 20 / 495 56 66  -  Fürjes Kati szervező

szintezis@szintezis.info.hu

 

     
  Hiányzó kép  
     

MERRE TOVÁBB?

Gyógyító kommunikáció energiamintákkal

Négy részes kurzusok márciustól hétköznap esténként az IBS-ben

a SZINTÉZIS Szabadegyetem szervezésében

 1. Előadássorozat: Bóna László homeopata, szakíró -

  JÁROM AZ UTAM... - Életenergiák értelmezése homeopátiás nézőpontból

  2015. március 10.-től április 21.-ig (két hetente keddi napok 18.30-20.30 h)

 2. Előadássorozat: Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, családállító -

  REJTETT SORSDINAMIKÁK... - Betekintés a család- és rendszerállítás módszereibe

  2015. március 18.-tól április 29.-ig (két hetente szerdai napok 18-21 h)

Két kurzusra történő jelentkezés esetén további kedvezmények!


Kérjük, a "Megjegyzés" rovatba feltétlenül beírni, hogy melyik tanfolyam(ok)ra jelentkezel!! Köszönjük.

A Jelentkező neve: 

E-mail címe: 

Levélcíme:

Irányítószám:
Város:
Út, utca, házszám:


Telefonszámai:
Megjegyzés:

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design