Aktuális

 

P S Z I - M O D U L
2020/2021

     
Egyéves,

integrált, önismereti és önfejlesztő
képzés

      

•  Alternatív pszichológia
•  Tudományos parapszichológia
•  Spirituális lélektan
      

Elmélet – Gyakorlat
   

 

     

Részletek (klikk!) 


NYÁRI ELVONULÁS
Piliscsabán /

"Pszichedelikus és sámáni
technikák a tudatszint váltásban"

    

4 nap – 3 éjszaka
tűzönjárás  transzlégzés  léböjt

        
 a tábort vezetik:
Paulinyi Tamás, Fürjes Kati
vendégelőadók:
Honti Margó,
Nádor Judit Keya,
Barát István Zsolt
       

 

          
Aug. 811. / V–H–K–Sz
Piliscsaba, COSMOS Ökopanzió
    

Részletek (klikk!)


"TE A K.V.-VAL"
élő online, interaktív adás

 

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató

parapszichológiai témájú
állandó műsora
  
 

      
Minden szerda este! /
19.30–20.15 h
Facebook: Élő ONLINE!

  
Ingyenes!
      

Részletek (klikk!)


Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2021 július
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
     
  Paulinyi Tamás  
     

Paulinyi Tamás előadói és kutatói tevékenysége


Bemutatkozás 


Paulinyi Tamás
 vagyok, író, pszi-kutató és önismereti tudat-tréner. 1962-ben születtem Budapesten. Iparművészeti végzettségem alapján 1990-ig elsősorban keramikus művészként dolgoztam, ezt követően, vagyis több mint húsz éve foglalkozok a parajelenségek és a pszi-képességek tudományos vizsgálatával, illetve az azokból leszűrt tanulságok önismereti célú oktatásával.

 

Az általam vezetett SZINTÉZIS PSZI-Labor nemzetközi szinten kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet, egyedi módszereket dolgoztam ki a telepátiakutatás és az intuíció eredményesebb használatának területén.

 

A húsz éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem alapítójaként és igazgatójaként, ezeknek a képességeknek a fejleszthetőségét és önismereti célú használatát is oktatom. Közel ennyi ideje kutatom és népszerűsítem a módosult tudatállapotok szerepét a hétköznapokban és a pszi hatásokban.

Előadásaimról és kurzusaimról honlapunk ugyanezen oldalfül alatt található „Spirituális előadások” linkjén és a részletes kurzusbemutatókban olvashatnak.


Igény esetén az elérhetőségeim a következők: 06-30/589-54-82, paulinyi.tamas@gmail.com Az előadások, tanfolyamok és kurzusok megtartásának feltételeit telefonon vagy e-mailben tudom részletezni.Szakmai állomások és státuszok


1989-ben régről erősödő érdeklődésem és az akkor hozzáférhetővé vált pszi-kutatási szakirodalom hatására, képzett szakemberek közreműködésével egy kísérleti laboratóriumot hoztam létre, ahol a telepátia és rokonjelenségei témakörben indítottam vizsgálatokat.

 

1990-ben egyik alapító tagja lettem a Dr. Gerevich József által elnökölt Magyar Narkológiai Társaságnak. Ugyancsak 1990-ben csatlakoztam a Dr. Egely György vezette Magyar Para-kutatási Tudományos Társasághoz, aminek később másfél éven át főtitkára voltam. Itt elsősorban előadások szervezésével, illetve kutatócsoportok felállításával foglalkoztam. Ekkortájt végeztem el Dr. Domján László vezetésével a Silva féle agykontroll tanfolyamot, amelynek módszereivel kapcsolatosan később sikeres kísérleteket végeztem, az Agykontroll Alapítvánnyal máig interaktív kapcsolatban állok.

 

1992-ben alapítói és szervezői szerepet vállaltam az emberi pszichikum különleges képességeinek kutatásáért alakult AION Alapítvány létrehozásában (kurátorok: Prof. Bányai Éva, Dr. Gelléri Péter, Dr. Király József, Dr. Mérő László), amelynek kuratóriumi titkára és kutatási koordinátora voltam. Az Alapítvány laboratóriumában a megalakulás után rendszeres kísérleteket folytattunk az anomáliás tudatjelenségek és a természetgyógyászati módszerek verifikálhatóságának körében.

 

1995-ben kutatói és publicista munkáim mellett a TV'47-es csatornán, nyolc hónapon keresztül szerkesztő-műsorvezetőként dolgoztam, a pszi-jelenségeket és a természetgyógyászatot bemutató heti rendszerességű műsoromban. Ugyanezen a csatornán a Népjóléti Minisztérium támogatásával egy tízrészes drogfelvilágosító műsort szerkesztettem és vezettem. Ezt követően 1996-tól három éven át a budapesti Civil Rádió Baraka Magazinjának egyik szerkesztő-műsorvezetője voltam.

 

Publicistaként 1994 óta a testi-lelki egészség útjait hirdető magazinok állandó szerzőjeként, illetve más lapok időszakos szerzőjeként dolgozom. 2000-től 2007-ig a SZINTÉZIS irodalmi, filozófiai folyóirat főszerkesztői munkáját végeztem. 2006-ban felvételt nyertem a Magyar Újságírók Országos Szövetségébe, 2009-ben pedig a Magyar Írószövetségnek is tagja lettem.

 

1997 őszétől az integrált emberi megismerés oktatására létrehozott, Szepes Mária és Prof. László Ervin fővédnöksége alatt működő SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatójaként és előadójaként is dolgozom. Az 1999-ben alakult SZINTÉZIS Egyesület elnöke, illetve a nemzetközileg elismert SZINTÉZIS Pszi-Labor kutatási koordinátora és kísérletvezetője vagyok.

 

1999 márciusától a Magyar Televízió integratív emberi megismerést célzó, Lőrincz Gabriella által szerkesztett és vezetett „VILÁGOKON ÁT” című TV sorozatban, mint szakértő-szerkesztő-megszólaló vettem részt, ill. szerkesztőként és szerzőként közreműködtem az azonos című könyv kiadásában. 2007 tavaszán megjelent az „Utak az ismeretlenhez” című – a pszi kutatások hétköznapi tanulságait népszerűsítő – szakmai jellegű könyvem. 2016 júniusától szakértő műsorvezetőként a Hatoscsatornán, az „Élet az élet után”, illetve a „Másik Világ” című, kéthetente jelentkező műsorát szerkesztem és vezetem R. Kárpáti Péterrel.

 

Legfőbb munkáimat – most 2017-ben – a SZINTÉZIS Szabadegyetem vezetési, illetve a SZINTÉZIS Labor szervezési és kutatási feladatai jelentik. Bővülő ismeretterjesztői tevékenységeim mellett, a közeljövőben megjelenő szakmai és szépirodalmi munkáin dolgozom. 2007 decemberében megjelent „Titkos Arany” című új verseskötetem, illetve az Athenaeum kiadónál 2008 júniusában megjelent „Bólébál” című kisregényem. (Az irodalmi díjas műből készült színdarabot a Thália színházban 2011-ben mutatták be.)

 

2009-ben Kövi Szabolcs zeneszerző és fuvolaművész közreműködésével kiadtam a „Fény Hangjai” című zenés-verses CD-met, jelenleg „Az ördögbiciklista” és a „Szindbád halála” című szépprózai könyveimet készítem elő.

 

Újabb parapszichológiai témájú tanulmánykötetem, és ismeretterjesztő könyvem „Az igazság odaát van” címmel a 2012-es könyvhéten jelent meg a TARANDUS Kiadó gondozásában. 2015-ben verseimből „Boldogság” címmel a zalaegerszegi Énekmondó Együttes készített zenés CD-t. 2016-ban a Kossuth kiadó gondozásában látott napvilágot az  „Utak Mesterek” című interjúkötetem, valamint a „Bólébál” című regényének második kiadása, új, átfogó igényű lélektani-népszerűsítő könyvem pedig szintén a Kossuth kiadónál 2017-ben jelenik meg. Eddigi munkásságomért 2015-ben Szepes Mária díjjal tüntettek ki.

 

1996 és 2016 között több száz írásom és hat könyvem jelent meg. Fő célként a racionális és a spirituális világlátás közötti harmonikus lét önismereti egységének oktatásán és ismeretterjesztésén dolgozom.

 


Tanfolyamok (egynapos kurzusok)

Előadások


 

 

Kapható könyvek


Egyéb oldalak


Ú J ! ! !
Megjelent Paulinyi Tamás a „PARAPSZICHOLÓGIA, a rejtélyek világa” című tudományos, ismeretterjesztő kötete!


A SZINTÉZIS Szabadegyetem 2018. október 14-i nyitott napjának záró programjaként került sor Paulinyi Tamás új könyvének nyilvános bemutatójára – "PARAPSZICHOLÓGIA, a rejtélyek világa / Kutatók és fenomének / Megtörtént esetek / Meghökkentő tények" c. –, mely egyben beszélgetés a szerzővel a parapszichológia elméleti és mindennapos jelentőségéről.

A beszélgetést R. Kárpáti Péter vezette, a szerző beszélgetőtársai pedig Laár András művész, és Szendi Gábor pszichológus voltak, valamint Dr. Domján László ajánló videóüzenete került vetítésre.

A zenés állófogadáson Kelemen Béla énekes-gitáros, zeneszerző működött közre.

 

Ez a kötet a tudományos igényű olvasók számára is korrekt eligazodást nyújt a parapszichológia nehezen átlátható és rejtélyekkel teli birodalmában. Paulinyi Tamás harminc éves pszi-kutatói munkássága alapján hitelesen foglalja össze ezt a nehezen megközelíthető és kifejthető témakört. A könyv szerkezete a pszi-kutatás történetének ívét követi, a témát valós személyeken, valamint megtörtént eseteken keresztül mutatja be.
A függelék a pszi-képességekkel kapcsolatos otthon is végezhető képességfejlesztő gyakorlatok technikáit is részletezi, nemcsak felnőttek, hanem gyerekek számára is.

A népszerűsítő, ismeretterjesztő könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg.

 

 

 

Ajánlások

"Nagyra tartom Paulinyi Tamás kitartó munkáját, amit a parapszichológia és az ezotéria területén évtizedek óta kifejt. Az olvasónak ez a könyv remek alkalmat nyújthat arra, hogy szembesüljön saját előítéletességével, mert a tudomány története mindig is a kétkedésre, ám a tények tiszteletére tanít."

Szendi Gábor pszichológus

 

"Paulinyi Tamás polihisztor. Feltaláló, tudós kutató, de izgalmas költő, és író is egyben. E könyvben ugyan parapszichológiai kutatásait szedte tartalmas csokorba, de tapasztalatain keresztül átszűrődik
egy minden irányba nyitott ember elfogulatlanul korrekt szemlélete is."

Laár András művész

 

"Szívből ajánlom Tamás remek – és az elmúlt évtizedekben végzett munkásságának tapasztalatait összefoglaló – könyvét mindazoknak, akik a parapszichológia ma még ingoványos világában
egy nagy tudású és józan vezető segítségével szeretnének eligazodni."
Dr. Domján László orvos, agykontroll oktató

 


A KÖNYV MEGRENDELHETŐ (klikk!)


Megjelent újra
Paulinyi Tamás „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi regénye!


2016. október 29-én a SZINTÉZIS Szabadegyetem huszadik, jubileumi évének nyitott napján került sor Paulinyi Tamás „Bólébál” című kisregényének könyvbemutatójára a zuglói Lipták Villában. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent második kiadást megelőzően, a regényből már színdarab készült, amit a Thália színház mutatott be „Fiú a tükörben” címmel, a könyv pedig irodalmi díjat is kapott.

 

A könyvbemutatót a Kossuth Kiadó képviseletében Szalai Lilla nyitotta meg, a szerzővel Bóna László író, bölcselő beszélgetett, a nagy látogatottságú és jó hangulatú eseményt pedig a zalaegerszegi Énekmondó együttes bemutatója követte, Paulinyi Tamás általuk megzenésített verseinek előadásával, majd stílusosan egy – a szerző saját készítésű bóléját is kínáló – retro állofogadás zárta az összejövetelt. 

Hangfelvétel: Bóna László és Paulinyi Tamás beszélget (klikk!)

     
   
     

 

Ez az önéletrajzi ihletésű kisregény sajátos stílust képvisel. Sodrós és olvasmányos hangvételével egy nehéz gyermekkor – jelen időben és egyes szám első személyben fogalmazó – lázas narrációja, ami a maga egyre elmélyülőbb és sűrűbbé váló módján egy igazi, szinte tapinthatóan „életes” regénnyé kerekül.

A könyv szuggesztív erejét a tragikomikus élethelyzetek panaszos-beletörődős, sírós-nevettetős gyermeki bemutatása adja, ami nem nélkülözi a tisztuló rálátást és ráláttatást a sorsok íveire. A bizarr fordulatok közepette, nagyobb, közös múltunk is megelevenedik, így politizálás mentesen, egyben mégis ismerős realizmussal élhetjük át a hatvanas-hetvenes évek korszakának sajátos hangulatát.

A könyv különös értéke folyamatában is felismerhető, a főszereplő felnőtté érésével együtt lassan változik a hangnem, gyorsul és tömörödik a szerkezet, a beletörődést egyfajta felülemelkedés váltja fel, ami egy önnevelő árvaság ébredéseként is felfogható. Ugyanezen változás a történetet is jellemzi, az események eldurvulásával párhuzamosan egy látásbeli tisztulást érzékelhetünk, ami magának a sorsnak a kiteljesedésével vethető össze.

A szeretettelenségből így végső soron a szeretet születik meg, a nyomor sötétjéből, pedig a kivezető út fényei. A regény katartikus élményt ad, hitet tanít a reménytelenségben és a céltalanságban is, hitet abban, hogy minden feldolgozható, elfogadható és megszerethető.

 

Paulinyi Tamás 1962-ben született Budapesten. Bár eredeti végzettsége keramikus, és 1994-ig iparművészként dolgozott, már a 80-as évektől meghatározták mai tevékenységei: az írás, az oktatás és a tudatkutatás. Több újság állandó szerzője, az önismereti SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatója és tanára, a különleges pszichés képességeket vizsgáló Pszi-Labor vezetője. Szakmai felismeréseinek közérthető tanulságait "Utak az Ismeretlenhez" és az "Igazság odaát van" című könyvei foglalják össze. A "Bólébál" című kisregény a Szepes Mária díjas szerző harmadik szépirodalmi kötete. Korábban két verseskötete jelent meg, "A Fény Hangjai", ill. "Titkos Arany" címmel.


     
   
     


A KÖNYV MEGRENDELHETŐ (klikk!)


Ajánlások

„Ez a könyv nem szabályos regény: egy személyiség-teremtő és szívet-lelket megrendítő gyermekség története; meggyőz arról, hogy ilyen vagy olyan családba születésünk nem véletlen s a megpróbáltatásoknak oka és célja van.

De ha a szeretet működik, minden túlélhető. Ez a vigaszunk.”

Jókai Anna írónő

 

„Tamás, rokonok vagyunk mi nemcsak abban, hogy az Isten titkait fürkésszük, a lélek rejtélyes működését, s talán az élet értelmét is, de abban is, hogy mégis itt van a mi szenvedésekkel, szépségekkel és szörnyűségekkel teli zavaros és csodátlan hétköznapi életünk, itt van a gyermekkorunk s az ifjúságunk, amellyel szeretnénk elszámolni.

Kinek? A többi rokonainknak.”

Müller Péter író

 

„Vigyázz! Mert ez varázskönyv!”

Popper Péter pszichológus


Beszélgetés: Klub Rádió (klikk!) 

Interjú: Természetgyógyász Magazin (klikk!)

Vekerdy Tamás cikke: Nők Lapja (klikk!)

Orosz László Wladimir: Recenzió (klikk!)

Rákos Péter / Humanisztikus Asztrológiai Iskola: Nyilvános beszélgetés és asztrológiai elemzés / 1. rész

 

Rákos Péter / Humanisztikus Asztrológiai Iskola: Nyilvános beszélgetés és asztrológiai elemzés / 2. rész

 


Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138-00000000
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design