Aktuális

 

P S Z I - M O D U L
2020/2021

     
Egyéves,

integrált, önismereti és önfejlesztő
képzés

      

•  Alternatív pszichológia
•  Tudományos parapszichológia
•  Spirituális lélektan
      

Elmélet – Gyakorlat
   

 

     

Részletek (klikk!)


  MÁSIK VILÁG  Online!

beszélgetéssel egybekötött
állandó előadás-sorozat

          
 vezeti: Paulinyi Tamás
meghívott vendég: Cser Zoltán
         

 

             
Jún. 23. szerda / 17–18 h
Facebook: Élő ONLINE!

      

Részletek (klikk!)


PSZICHEDELIKUS
ÉS SÁMÁNI UTAK...

  

egynapos
intenzív ONLINE kurzus

közös meditációkka!, gyakorlatokkal

        
 vezeti: 
Paulinyi Tamás
író, pszi-kutató
       

 

          
Jún. 27. vasárnap / 10–18 h
Facebook: Élő ONLINE!
    

Részletek (klikk!)


 LEGÚJABB ÜZENETEK
A SZELLEMVILÁGBÓL

   

közös interaktív előadás

          
Paulinyi Tamás
író, pszi-kutató
Klézli Andrea
pszichológus, médium
         

 

            
Júl. 21. szerda / 17–19 h
Facebook: 
Élő ONLINE!
      

Részletek (klikk!)


NYÁRI ELVONULÁS
Piliscsabán /

"Pszichedelikus és sámáni
technikák a tudatszint váltásban"

    

4 nap – 3 éjszaka
tűzönjárás  transzlégzés  léböjt

        
 a tábort vezetik:
Paulinyi Tamás, Fürjes Kati
vendégelőadók:
Honti Margó,
Nádor Judit Keya,
Barát István Zsolt
       

 

          
Aug. 811. / V–H–K–Sz
Piliscsaba, COSMOS Ökopanzió
    

Részletek (klikk!)


"TE A K.V.-VAL"
élő online, interaktív adás

 

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató

parapszichológiai témájú
állandó műsora
  
 

      
Minden szerda este! /
19.30–20.15 h
Facebook: Élő ONLINE!

  
Ingyenes!
      

Részletek (klikk!)


Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2021 június
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató előadásaiból:

Előadásokat kutatásaim kezdetei óta tartok a spiritualitás, a tudományos parapszichológia és az alternatív lélektan témaköreiben. Az alábbi - populáris értésre, szórakoztató ismeretterjesztésre szánt - jó tucatnyi téma az ezotéria színes témaköréből merít:


     
  Hiányzó kép  
     

UTAZÁS A SÁMÁNOK LOVÁN

- a samanizmus múltjáról és jelenéről, révüléses sámándobolással

Minden vallás és metafizikai filozófia hitt, és hisz egy olyan, a látható világon túli láthatatlan valóság létezésében, ahol a dolgok, a sorsok és az evilági események valódi okai rejlenek. A mindenkori és eredeti formáiban mindmáig fellelhető - samanizmus hitrendszerében ezeket a dimenziókat szellemvilágoknak nevezik.

E titkos régiókba hivatott átkelni a sámán, eszközül használva ehhez a módosult tudatállapotok elérésének legkülönfélébb módszereit. A sámáni utazás mindig is a közösség érdekében történik, legyen cél a gyógyítás, jóslás, lélekvezetés, vagy akár a természeti erők pozitív befolyásolása. A sámánok ősi praxisa a mai ezoterikus körökben különös reneszánszát éli, a XXI. századi ember számára is felhasználhatóan ötvözve különböző hagyományokat és gyakorlatokat.


     
  Hiányzó kép  
     

MÉDIUMITÁS ÉS SZELLEMVILÁGOK

- más-világok és magasabb tudatdimenziók

Vannak-e valódi médiumok, létezik-e szellemvilág? Ezekre a kérdésekre nehéz egyértelmű választ adni, noha a parapszichológia az ezernyolcszázas években éppen a médiumitás vizsgálatával kezdte meg működését. Hogy valójában kik is nevezhetők médiumnak, milyen kutatásokat végeztek ezen a területen, és mit gondolhatunk a holtak misztikus világáról, ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás, ami a témát a történeti és a mai vonatkozásaiban is körbejárja.

 


     
  Hiányzó kép  
     

A TUDAT DIMENZIÓI

- pszi-jelenségek és pszi-mező-elméletek

A tudat természetéről az emberiség kezdeteitől a legkülönfélébb hipotézisek születtek, a vallásos és más idealista filozófiák például evidensen a testtől elválasztható, nem materiális természetű létezőnek tekintették. A modernkori materialista pszichológia a tudatot ugyanakkor egyértelműen az élő agy „termékeként” látja, ami a környezettel való kapcsolatát az érzékszerveken keresztül, illetve fizikai a test fizikai ráhatásaival tartja fent, és a testi halállal végleg megszűnik.

A parapszichológia tényei ennél mégis többet sejtetnek, az érzékszerveken túli észlelések és az ismeretlen fizikájú tudati hatások ugyanis azt bizonyítják, hogy tudatunk nemcsak az ismert tér időben működik. A népszerű hazai pszi-kutató beszélgetéssel egybekötött, közérthető előadásában azokról az új felfedezésekről hallhatunk, amelyek a régmúlt idők hitbéli meggyőződéseit és a tudatkutatás modern eredményeit egy új paradigma szintézisében mutatják be.


     
  Hiányzó kép  
     

ÜZEN A JÖVŐ?

- jósok a múltban, látók a mában, a jövőérzékelés a parapszichológia tükrében

Az ember, a történelem kezdeteitől hisz a jövő kifürkészhetőségében, mítoszainkban és legendáinkban jósok és bevált jóslatok tucatjaival találkozhatunk. A mai ezotéria korszakában szintén jósok és látók hirdetik magukat, akik saját jövőnkbe ígérnek bepillantást. De vajon a sors valóban előre meg van írva és tényleg felfedhető? Mit szól ehhez a mai tudomány, és mit tart erről a parapszichológia?

A Delphoi jósdától, Nostradamus-on át a mai prekogníció kutatásig körbejárva a témát, a beszélgetéssel egybekötött előadás a jövőérzékelés paradoxonait csakúgy górcső alá veszi, mint a mindannyiunkban működő előérzetek mindennapos természetét és használható lehetőségeit is.


     
  Hiányzó kép  
     

KARMA ÉS SZABADSÁG

- megpróbáltatások és újjászületések az emberi sorsokban

A népszerű spirituális előadó életek és sorsok karmikus ívét követve, az ébredő emberi lelkek útjait mutatja be. A szerző „BÓLÉBÁL” című önéletrajzi kisregényét is bemutató előadás a Karma jelentését új, felszabadító fénnyel világítja át, amelyből létünk végtelen szabadsága rajzolódik ki. Az üzenet a változás és újjászületés lehetőségére és felelősségére helyezi a hangsúlyt, amihez a megértés, az elfogadás és a szeretet adhatja a legnagyobb erőt.

A beszélgetéssel egybekötött előadás a Karma értelmezésében természetesen Paulinyi szűkebb szakterületének, a tudományos parapszichológiának a tanulságait is figyelembe veszi, ugyanúgy, ahogy költői munkásságából is idéz mindehhez…


     
  Hiányzó kép  
     

KÁBÍTÓSZEREK VAGY TANÍTÓNÖVÉNYEK?

- a drogfogyasztás szerepe a spirituális hagyományokban és a pszi képességekben

A drognövények, vagyis a pszichoaktív szerek fogyasztása az emberiséggel egyidős, már az őskori sámánok is használtak hallucinogéneket a szellemvilágba való utazásaikhoz, csakúgy, mint ahogy a delphoi jósda jövendőmondói is segítségül hívták a misztikus gőzöket. Az újkori spiritualitás módszerei között újra felbukkannak a tudattágító szerek, amelyek a valóság új horizontjainak megélésével kecsegtetik a fogyasztót, elég, ha itt Carlos Castaneda könyveire gondolunk. De vajon tényleg magasabb dimenziókat nyithatnak a drogok, esetleg fokozzák a parapszichológiai képességeket? Ezeknek a megfigyeléseknek és kísérleteknek az eredményeiről szól Paulinyi Tamás író, pszi-kutató szakszerű és szórakoztató, beszélgetéssel egybekötött előadása, aki saját, idevágó tapasztalataiból is idéz. 


     
  Hiányzó kép  
     

ÜZENETEK ODAÁTRÓL?

- médiumitás és spiritualitás a művészetekben

A művészi ihlet és alkotóerő forrása a régi kultúrák egyik misztikus rejtélye volt, a múzsák csókját és az istenadta tálentumot ugyanis a legtöbb korban egyaránt égi adománynak tekintették. A spiritizmus és a parapszichológia másfél évszázados múltja újabb talányokat vetett fel a kreatív médiumok megfigyelése kapcsán. Lehet, hogy a tehetségek üzenetei a másvilágról szólnak hozzánk, vagy a kollektív tudattalan vezeti az alkotók kezét?

Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat előadásában a népszerű parapszichológus, aki - az ihletettség eredőjét keresve - saját verseiből is felolvas.

(a szerző  a "Titkos arany" című verseskötetét a helyszínen dedikálja)


     
  Hiányzó kép  
     

SORSPROGRAMOK ÉS PROGRAMOZÁSOK

- válaszutak és döntések az emberi létben

Milyen változásokat hozhat a jövőnk? Programozott a sorsunk, vagy mi magunk programozhatjuk? Ezoterikus és spirituális körökben általános nézet, hogy életünk eseményeinek alakulásáért mi magunk vagyunk felelősek. A „Titok”, vagy a „Mi a csudát tudunk a világról” című népszerű filmek csakúgy, mint számtalan önfejlesztő iskola vagy módszer azt tanítják, hogy gondolataink jelentik sorsunk valódi mozgatórugóit. De valóban a gondolatok létünk igazi varázslói, vagy mélyebben rejlenek az életünket irányító lelki tartalmaink?

A parakutatás legmodernebb, és az önismeret legősibb tanulságai az utóbbit sejtetik. A jobbára magunk számára is titkos, valódi szándékok megismerésének, és felnőtt alkalmazásának lehetőségeiről szól a közérthető és színes, beszélgetéssel egybekötött előadás.


     
  Hiányzó kép  
     

GYÓGYÍTÓ PSZI ERŐK

- a sámánoktól az alternatív medicináig, parapszichológiai hatások a gyógyulásban

Csodálatos gyógyulásokról gyakran halhatunk, elsősorban a természetgyógyászat területén. Rákos és más gyógyíthatatlan betegségben szenvedők válnak tünetmentessé, olyan betegek állapota fordul jobbra, akikről a klasszikus orvoslás lemondott. De mi áll vajon ezeknek a csodás eseteknek a hátterében? Isteni kegyelem, varázslás, vagy valami egészen más? Paulinyi Tamás író pszi-kutató a kérdést a parakutatás ismeretei alapján válaszolja meg, így szó esik a placebók és a hipnózis hatásáról, illetve arról, hogy hogyan is működik a távdiagnózis, a távgyógyítás és a bio-pszichokinézis. A beszélgetéssel egybekötött, szórakoztatóan közérthető előadásban az öngyógyításhoz is tippeket kaphatunk.


     
  Hiányzó kép  
     

MAGYAR X-AKTÁK, PARANORMÁLIS KÉRDEZZ-FELELEK

- a hétköznapi pszi jelenségek magyarázatai

A pszi-jelenségek és paraképességek - ha tudjuk, ha nem mindnyájunk életében folyamatosan jelen vannak és megnyilvánulnak, igaz, ritkán válnak látványossá és egyértelművé. Paulinyi Tamás író, pszi-kutató több mint húsz éve foglalkozik a parajelenségek tudományos kutatásával, és majd ennyi ideje az Elixír Magazin szerzője is, ahol cikkei mellett, parapszichológiai válaszrovatot is vezet, az olvasók élményeire keresve a magyarázatot. Ez idő alatt több száz olyan esettel találkozott, amelyekben a pszi működése tetten érthető, a klubesten ezekből válogat, illetve hasonló szellemben igyekszik válaszokat adni a jelenlévők ilyen jellegű tapasztalataira is. Az interaktív előadást, a hallgatók közötti moderált élménymegosztás és közös megvitatás követi.


     
  Hiányzó kép  
     

MÉDIUMOK LÁTNOKOK? PSZI DETEKTÍVEK

- parafenomének a nyomozás szolgálatában

A látnoki képességek mindig is kínálták magukat bűntények, gyilkosságok és eltűnt személyek felderítéséhez, ahogy maguk a látnokok is gyakran ajánlják fel segítségüket a nyomozó szerveknek, akik ezzel, ha nem is hivatalos módon, de olykor élnek is. Ugyanígy a hidegháború idején is folytak olyan kísérletek, ahol a cél az ellenség pszi útján való kifürkészése volt, ebben az alanyok esetenként megdöbbentő eredményeket értek el. Túl a televíziós sorozatok időnkénti túlzásain, az ilyen adottságok tehát valóban létezők. De vajon mennyire megbízhatóak a látnokok információi, és ezek a képességek mennyire fejleszthetők? Ezekre a kérdésekre ad választ Paulinyi Tamás író, pszi-kutató beszélgetéssel egybekötött előadása, ami közérthető és szórakoztató módon mutatja be a szakma idevágó tapasztalatait.


     
  Hiányzó kép  
     

21 GRAMM, A LÉLEK SÚLYA?

- Az emberek állítólag 21g súlyt vesztenek a halál beálltakor. Ez a "lélek" súlya lehet?

1907-ben MacDougall kísérletekbe fogott. Egy kórházi ágyat mérlegként használva, halálos betegeket figyelt meg, amint elhunytak. Hat ember vizsgálata után MacDougall 15 kutyával is megismételte a kísérletet, ugyanis meggyőződése szerint az ebek nem rendelkeztek lélekkel. A vizsgálatok elvégzése után kijelentette, hogy az emberek 21 grammot veszítettek súlyukból haláluk pillanatában, míg a kutyák semennyit, s ezért szerinte ez bizonyosan a lélek súlya lehet.

Mit szól mindehhez a mai paratudomány? Lehet-e a léleknek súlya és az állatoknak lelke? Mérhető-e a lélek létezése bármilyen módon? Egyáltalán mi a lélek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az ismert író, pszi-kutató beszélgetéssel egybekötött előadása, a legkülönfélébb megközelítések magyarázatait is megismertetve.


     
  Hiányzó kép  
     

AURA, CSAKRÁK, BIOENERGIA

- a hagyományokban és a parapszichológiában

Hogy kinek mekkora és milyen színű az aurája napi témának számít a mai ezoterikus szubkultúrában. Ugyanúgy mindennaposan találkozhatunk a legkülönfélébb bioenergetikai szolgáltatásokkal, úgy, mint auraméréssel, aurafotózással, vagy éppen csakra harmonizálással, mégis kevesen tudják, hogy ezeknek a jelenségeknek és képességeknek mennyi a mérhető valóságalapja, és mi az, amit a hit bizalmával fogadunk el belőlük. Ha a több ezer éves hagyományok idevágó tanításait összevetjük a mai kutatások eredményeivel, meglepő analógiákra bukkanunk. Ezekről a tetten ért csodákról számol be az ismert író és pszi-kutató közérthető, ám izgalmas előadása, amit helyszíni műszeres bioenergiamérés és közös bioenergetikai gyakorlatok színesítenek.


     
  Hiányzó kép  
     

AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN?

- szkeptikusok és parafenomének

A sokak által ismert „X akták” sorozat mottóját az előadás címe nem véletlenül aposztrofálja kérdőjellel, az ezoterikus és spirituális körökben gyakran felbukkanó túlzásokat ugyanis még a parakutatók is komoly fenntartásokkal kezelik. Ugyanígy kritikát érdemel a túlzó és elutasító szkepszis is, vagyis az a hozzáállás, ami szerint parajelenségek és csodák nem léteznek. Hol van hát az igazság? Ideát, odaát, vagy éppen középen?

Ezekre a kérdésekre ad választ előadásában Paulinyi Tamás, aki maga is több mint húsz éve foglalkozok a pszi jelenségek kutatásával, több ezer megfigyelést végezve a csodák számtalan területén. Az előadást követő beszélgetésben több valós eset is bemutatásra illetve megvitatásra kerül.


     
  Hiányzó kép  
     

ANGYALI HANGULATOK, ÖRDÖGŰZŐ GONDOLATOK

- megszállottságok és megszabadulások

A megszállottság jelensége és az arról való szemléleti vita ezoterikus körökben örökzöld témának mondható. Az idevágó kérdések tipikusan így hangzanak: - Létezhet-e természetfeletti vagy „ördögi” megszállottság, esetleg beleköltözhetnek-e holt lelkek az ember tudatába, átvehetik-e „külső erők” az elme kontrollját, és ha igen, mi a teendő ezekben az esetekben? Vallási szertartások, ezoterikus módszerek vagy inkább pszichiátriai kezelések segíthetik a gyógyulásban a „megszállottakat”?

Mit szól mindehhez a spirituális gyógyítás és a parapszichológia? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az ismert író, pszi-kutató beszélgetéssel egybekötött előadása, a legkülönfélébb megközelítések magyarázatait is megismertetve.


     
  Hiányzó kép  
     

MIT HOZ A HOLNAP?

- küszöbön álló gondolatok a világvégéről

Az új évezred első évtizedeinek történéseit sokan misztikus kíváncsisággal várják, ki a Maja naptár „világvége” jóslatától, ki asztrológiai bolygóegyüttállástól, ki pedig napkitörésektől vagy pólusváltásoktól tartva. Tény, hogy világunk jelen helyzetét látva mindezek nélkül is lehet okunk aggodalomra, azonban hallhatunk olyan spirituális jövendöléseket is, amelyek egy új, jobb világ eljövetelét datálják ugyanerre az időszakra. A számtalan elmaradt világvége és megváltás után most mégis mit várhatunk? Vajon égi jelek és kataklizmák nélkül is megváltozhatunk?

Ezekről a küszöbön álló gondolatokról és a tudat teremtő dimenzióiról szól az ismert író és pszi-kutató közérthető, ám izgalmas előadása, amit közös megvitatással zárunk.

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138-00000000
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design