Aktuális

 

P S Z I - M O D U L
2020/2021

     
Egyéves,

integrált, önismereti és önfejlesztő
képzés

      

•  Alternatív pszichológia
•  Tudományos parapszichológia
•  Spirituális lélektan
      

Elmélet – Gyakorlat
   

 

     

Részletek (klikk!) 


NYÁRI ELVONULÁS
Piliscsabán /

"Pszichedelikus és sámáni
technikák a tudatszint váltásban"

    

4 nap – 3 éjszaka
tűzönjárás  transzlégzés  léböjt

        
 a tábort vezetik:
Paulinyi Tamás, Fürjes Kati
vendégelőadók:
Honti Margó,
Nádor Judit Keya,
Barát István Zsolt
       

 

          
Aug. 811. / V–H–K–Sz
Piliscsaba, COSMOS Ökopanzió
    

Részletek (klikk!)


"TE A K.V.-VAL"
élő online, interaktív adás

 

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató

parapszichológiai témájú
állandó műsora
  
 

      
Minden szerda este! /
19.30–20.15 h
Facebook: Élő ONLINE!

  
Ingyenes!
      

Részletek (klikk!)


Hírlevél feliratkozás
Programnaptár
2021 július
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
     
   
     

 
ALKÍMIAI MŰVELETEK A LÉLEK LABORATÓRIUMÁBAN...

Három részes tavaszi kurzusok szerda esténként a Lipták Villában
a SZINTÉZIS Szabadegyetem szervezésében

1.  Bóna László homeopata, szakíró:

LESZ, AMI LESZ Döntések és életfordulók homeopátiás szemlélettel
2016. március 23.-tól május 18.-ig  (négy hetente szerdai napokon 18.30-20.30 h)

2.  Orosz László Wladimir hermetikus, asztrológus:

A METAFIZIKAI REALIZÁCIÓ a HermetikaiAlkímiai Tradíció keretében
2016. április 6.-tól június 1.-ig
  (négy hetente szerdai napokon 18.30-21.00 h)


Mindkét kurzusra való jelentkezés esetén kedvezmény: elővételi és bérleti lehetőség!
Részletek lentebb...


 

     
   
     

 LESZ, AMI LESZ

DÖNTÉSEK ÉS ÉLETFORDULÓK HOMEOPÁTIÁS SZEMLÉLETTEL

 három részes előadássorozat havi rendszerességgel

 Bóna László
homeopata gyógyító, szakíró közreműködésével

Március 23. / Április 20. / Május 18.

Három előadás, ami sok emberi példával igyekszik segíteni, hogy hogyan döntsünk életünk sorsdöntő kérdéseiben és talán abban is, hogy hogyan ne döntsünk ugyanezekben...

„Magasabb rendű csak az lehet, ami szellemi;
csak az emberi értelem az, amely megismerve a természet ezen működését, képes ezt az erőt tudatosan úgy használni,
hogy az élőket ne megbetegítse, hanem meggyógyítsa.”

 
Az előadó

     
   
     

 

Bóna László (homeopata, szakíró) majd egy évtizede foglalkozik a homeopátia filozófiájával és gyakorlati kérdéseivel, a művészetek és a filozófia felől közelít a gyógyításhoz. A homeopátia számára nem pusztán gyógymód, hanem elsősorban világszemlélet. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról. Célja, hogy ezzel a sajátos látásmóddal hozzásegítse a hozzá fordulókat a sorsukat vezérlő valóságos erők megértéséhez.


Tematika és időpontok (szerdai napok 18.30-20.30 h)

     
   
     

1.)  MÁRCIUS 23.


Mitől áll meg az élet és mitől fordul?

Mik azok az események, amiket az élet fordulóinak élünk meg? Amik után az élet már nem olyan, mint előttük volt? Mitől váltak a fordulók fordulókká? Mikor és mitől következnek be? És mikor és mitől érezzük, hogy az életünk egyhelyben áll és nem halad semerre sem? És van ebben szabály, rend vagy legalább valami átlátható minta? És mi van, ha van?


2.)  ÁPRILIS 20.

 

Ki dönt bennem?

 

Mitől válik egy döntés jó döntéssé vagy rosszá? Van-e egyáltalán rossz vagy jó döntés?  El lehet-e valamit rontani egy rossz döntéssel? Ki, mi alapján dönt, és mi következik a döntéseiből? Összefügg-e valójában változás és döntés? Mi hat a döntéseinkre, mennyire belső döntés egy döntés, egyáltalán ki dönt, amikor döntök?


3.)  MÁJUS 18.


Nyomaszt a múlt vagy húz előre a jövő?

 

Vagy a jövő nyomaszt és a múlt vonz? Benne van-e már eleve a múltban a jövő? Mennyire van benne, ha benne van? Minden? És hogy van mindez a jelenben, amikor is a jövőről kéne dönteni?  Eldőlt-e már minden a múltban, még dönthetek-e bármiről? Fordulhat-e az élet másfelé vagy csak arrafelé, ami már volt valahogy a múltban is?

 

Figyelem! Az előadások nyomokban sok-sok emberi sorsot tartalmaznak.

A homeopátiás szemlélet jelen esetben nem egy gyógymódot jelent, hanem valóban szemléletet, vagyis az egymás sorsában felfedezett hasonlóságok hatóerejét. És a saját sorsunkban felfedezett mintázatok életünkre gyakorolt hatását. 

 

     
   

 

 

   


Regisztráció / Részvételi díj: lásd lentebb! Érdeklődni lehet: 06 20 / 495 56 66

Az esemény facebook oldala (klikk!)


 

     
   
     

A METAFIZIKAI REALIZÁCIÓ

A HERMETIKAI-ALKÍMIAI TRADÍCIÓ KERETÉBEN

három részes előadássorozat havi rendszerességgel

 Orosz László Wladimir
hermetikus, asztrológus közreműködésével

Április 6. / Május 4. / Június 1.

A Metafizikai Realizáció Útja sikerrel – „végleges” sikerrel vagy komolyabb „rész-sikerekkel” – csakis abban az esetben kecsegtethet, ha a Kereső Ember saját benső alkatához, személyében-ébredt individuális lelki–szellemi konstitúciójához, veleszületett érzelmi–mentális–akarati mintáihoz megfelelőképpen illeszkedő Útra lép. Modern világunkban – ahol szellemi (vagy olykor csak ilyennek álcázott) utak „túlkínálatával” találkozunk – az úton-járás hatásfoka és végkimenetele nagymértékben függ eme kezdeti helyes választástól, melyhez hibátlanul működő „benső iránytűre” és igazi Szellemi Önismeretre van szükségünk. A Hermetikai–Alkímiai Beavatás – noha „akciórádiusza” és realizációs célkitűzése ezen messze túlmutat – alapszinten (és főként kezdeti lépéseiben) „önfeltáró”–önmegismerő tevékenységként is felfogható, hiszen az Alkimista már csak a ’Klauzúra’ által meghatározott alaphelyzetéből adódóan sem teheti meg, hogy ne mérje fel aprólékos műgonddal önnön kvalitásait és erőit – benső defektusaival, hiányosságaival és gyengeségeivel egyetemben.
A három előadás során – miközben e sajátos mágikus szemlélet bűvkörében bejárjuk a „Királyi Művészet” impozáns csarnokait, s meg-megállva, némileg elidőzünk a legfontosabb „pillér-szimbólumok” közelében – azon ontológiai határhelyzetek, egzisztenciális krízis-állapotok és „szakadék-élmények” alkímiai „olvasatait” is érinteni fogjuk, melyekkel élete során, előbb vagy utóbb, minden embernek szembesülnie kell.

„Natura Natura gaudet, Natura Naturam vincit, Natura Naturam superat et retinet.” -
„A Természet élvezi a Természetet, a Természet legyőzi a Természetet, a Természet meghaladja és megőrzi a Természetet.”

(alkímiai aforizma)

 
Az előadó

     
   
     

 

Orosz László Wladimir (hermetikus, asztrológus) több könyv és publikáció szerzője, a szinoptikus asztrológia elméletének megalkotója. "Szivárványhídon át" c. művében ezoterikus színelméletét mutatja be, "A Jelen és az Időben" az asztrológiai kontextusban megjelenő Szabad Akarat és Determinizmus paradoxonát vizsgálja, de írt könyvet C. G. Jung komplex pszichológiájának spirituális vonatkozásairól is. Fontosnak tekinthetőek még azon tanulmányai is, melyek keretében szépirodalmi művek/életművek szellemi szintű értelmezését célozza meg (Komjáthy Jenő, Weöres Sándor, Ibsen Peer Gynt-je, Jack London).
wikipedia.org/wiki/Orosz_László_Wladimir


Tematika és időpontok (szerdai napok 18.30-21.00 h)

 

     
   
     

1.)  ÁPRILIS 6.


Az Alkímia eredete, háttere, specifikuma és alapirányultsága

Hagyomány vagy Tradíció? – „Nyílt” doktrínák vs. Rejtett doktrínák – „Belső” és „Külső” Alkímia – Az ’Alkímia’ szó lehetséges etimológiái és az ezekből leszűrhető konzekvenciák – Az ősi Egyiptomi Metafizika néhány jellegzetessége – Az Alkímia alapirányultsága más ismert beavatási rendszerek fényében – A Kabbaláról; az arab, indiai és a kínai Alkímia alapvonásairól – A Négy, a Három, a Kettő és az Egy: az Elemi Minőségek, az Alkímiai Hármasság (Mercurius, Sulphur, Sal), a Szellem és a Lélek  – ’Fac Fixum Volatile et Volatile Fixum’ – Oldás és Kötés, ’Solutio’ és ’Coagulatio’ – A ’Rebis’  – A Mágikus Operátor – Műveletek ’Egy Edényben’ vs. Műveletek ’Két Edényben’ – A Szexus szerepe az Alkímiai Megvalósításban


2.)  MÁJUS 4.

Az operatív Alkímia szimbólumrendszere és dinamikája

A Laboratórium, az Athanor, az Edények – A Bánya és a ’Fémségek’ – A Sírbolt – A Sárkány – Az Alkímiai Tüzekről – A Király Fürdője – Diana Ligete – A Vizek megfagyasztása – Lehetséges bolygó-hierarchiák és Műveletek – Minerális és növényi szimbolika – Száraz Út vs. Nedves Út – Az Operációs Körök és az Alkímiai Színek – Nigredo, Albedo, Citrinedo, Rubedo, Auredo – Madár-szimbolika (Holló, Galamb, Hattyú, Sas, Pelikán, Főnix, Páva) – Egyéb theriomorf allegóriák – Az Ember okkult anatómiája a Hermetikai–Alkímiai Tradíció szerint – A Hamvak. Caput Mortuum és Sal Salis – A Csontváz. A Kalcium – A Szalamandra, a Remora, a Vörös Varangy – A Só Centrális Magva – Az Elixírek és a Kő

3.)  JÚNIUS 1.

 

Az Adeptusok üzenete – A képi nyelv és a nyelvi kép(ek) dekódolása

A Hermetikus ’Kabala’ Fulcanelli és más alkimisták szerint – A ’Szubtilis Nyelvtudati Hálórendszer’ – A Nyelv Alkímiája – Az Álmok – A római ’Porta Alchemica’ feliratainak néhány sajátossága a Hermetikus Kabala „szabályai” szerint – Motívumról motívumra haladva fogunk értelmezni egy (nyilvánvalóan alkimisták által kódolt) rövidebb Grimm-mesét az előző előadások keretében megszerzett ismeretek felhasználásával – Alkímiai emblémák és metszetek elemzése

 

     
   

 

 

   

 
Regisztráció / Részvételi díj: lásd lentebb! Érdeklődni lehet: 06 20 / 495 56 66

Az esemény facebook oldala (klikk!)


Helyszín


LIPTÁK VILLA

1146 Budapest, Hermina út 3. (Díszterem)

 

(megközelíthető: a Thököly út és a Hermina út kereszteződésénél többek között az 5-ös és 7-es busz, az 1-es villamos, a 72-es és 74-es troli vonalán, a Hungária körúthoz és a Zugló Vasútállomáshoz közel)


Regisztráció / Részvételi díjak


Jelentkezés a tanfolyam(ok)ra:


Kedves Érdeklődő, kérünk, hogy a kurzuso(ko)n való részvételi szándékodat az alábbi e-mail címen feltétlenül jelezzed! Regisztráció:szintezis@szintezis.info.hu

 

Elővételben március 20.-ig a részvételi díj kedvezményesebb átutalással az alábbi bankszámlaszámra, vagy
hamarosan a JEGY.HU és a JEGYMESTER.HU oldalakon, valamint a jegyirodákban (lista1, lista2):

11773140-10425947 / OTP Bank – Fürjes Benke Katalin
A banki átutalást is kérjük erre az e-mail címre jelezni! Köszönjük. szintezis@szintezis.info.hu

 

                      


Részvételi díjak / Bérletek:

 • Alkalmanként egységesen:  3.700 Ft

* Bérleti kedvezmények: elővételi és/vagy volt tanfolyamiévfolyami hallgatóinknak, illetve nyugdíjasoknak, diákoknak


 • Egy teljes kurzus:
Márc. 20.-ig történő befizetés esetén Márc. 21.-től
* Kedvezményes: 8.200 Ft 9.700 Ft
Teljes árú: 9.700 Ft 11.200 Ft

 

 • Két teljes kurzus együttesen (Bérlet):
Márc. 20.-ig Márc. 21.-től
* Kedvezményes: 14.200 Ft 16.400 Ft
Teljes árú: 16.400 Ft 18.700 Ft


További info


Érdeklődni lehet Fürjes Kati szervezőnél a szintezis@szintezis.info.hu e-mail címen
és a 06-20 / 495-56-66-os telefonszámon.

 

     
   

 

 

   

 

 

Elérhetőségeink:

SZINTÉZIS Szabadegyetem:
  Tel: +36-20 / 495-56-66, +36-30 / 589-54-82
  Levélcím (Pszi-Labor): H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  E-mail: szintezis@szintezis.info.hu
SZINTÉZIS Egyesület:
  Székhely: H-1142 Budapest, Rákospatak park 4.
  Bankszámlaszám / MAGNET Magyar Közösségi Bank: 16200120-18537138-00000000
  Adószám: 18167670-1-42
Grafika & Webfejlesztés

Vteam Design